ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: «Η επόμενη μέρα θα βρει την ΕΕ πιο ισχυρή και έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε νέα πρόκληση» (βίντεο)

panas panee

Η τοποθέτηση του Βουλευτή Χαλκιδικής για την Ευρώπη μετά την πανδημία

Με την ιδιότητα του ως μέλος της Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων ο Βουλευτής Χαλκιδικής, Απόστολος Πάνας, τοποθετήθηκε ως Εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής στην Κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων, παρουσία του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, David Sassoli.

Έχοντας ως θέμα συζήτησης την επόμενη μέρα μετά την πανδημία στην Ευρώπη, ο κ. Πάνας υπογράμμισε αρχικά πως η πανδημία που βιώνουμε σήμερα έχει ασκήσει άμεση επίδραση στο κυρίαρχο κοινωνικο-οικονομικό σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο αντιμετωπίζει τουλάχιστον τέσσερις μεγάλες κρίσεις ταυτόχρονα. Μια υγειονομική κρίση, που προκλήθηκε από την πανδημία και η οποία με τη σειρά της πυροδότησε άμεσα μια οικονομικο-κοινωνική κρίση, με άγνωστες ακόμη συνέπειες για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα και την κοινωνική συνοχή και όλα αυτά εν μέσω της κορύφωσης της οικολογικής κρίσης και της προσφυγικής και μεταναστευτικής κρίσης, οι οποίες βρίσκονται σε έξαρση.

Ειδικότερα, στη συνεδρίαση, ο Βουλευτής τόνισε πως θα ήταν αφελές να σκεφτούμε ότι η παροντική συνθήκη κατάστασης έκτακτης ανάγκης θα τελειώσει σύντομα και ότι θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μια κάποια «κανονικότητα», συνεχίζοντας όπως πριν, καθώς οι συνέπειες της πανδημίας τόσο για την κοινωνία όσο και για την οικονομία θα είναι πολύ πέρα από βραχυπρόθεσμες. Για τον λόγο αυτόν και ο σχεδιασμός της Ελληνικής κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής, υπό το πρίσμα των κατευθύνσεων της Ενωμένης Ευρώπης, πρέπει να ξεπερνά το σήμερα και να αντανακλά τις ανάγκες του μέλλοντος, που θέλουμε να παραδώσουμε στη νέα γενιά.

Κλείνοντας ο κ. Πάνας σημείωσε: «Σήμερα και παρά τα λάθη και τις όποιες καθυστερήσεις υπήρχαν ως προς την έναρξη των μηχανισμών στήριξης πιστεύω πως η επόμενη μέρα θα βρει την Ευρωπαϊκή Ένωση πιο ισχυρή και έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε νέα πρόκληση. Στη θέση του παλιού που καταρρέει μπορεί να στηθεί το καινούργιο μιας άλλης κοινωνίας».

 

επιστροφή στην κορυφή