ΡΟΗ 24/7:

Διαδικτυακή συζήτηση για τις διατροφικές διαταραχές

image002dd

Η Δρ. Μαρία Τσιάκα, Πρόεδρος του Κέντρου θα συνομιλήσει με την Ιφιγένεια Μητσοβολέα, πρωταθλήτρια ρυθμικής

Με αφορμή την αυριανή Παγκόσμια Ημέρα Διατροφικών Διαταραχών (2/6), το Ελληνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών διοργανώνει σήμερα στις 21.00 μια ξεχωριστή live συζήτηση του Facebook του Ελληνικού Κέντρου Διατροφικών Διαταραχών (@ellenikokentro.diatrophikon) και του προφίλ της Δρ. Μαρίας Τσιάκα στο Instagram (dr._m._tsiaka), με θέμα "Ιστορίες Ανάρρωσης".

Με σύνθημα «Μοιράσου την Ιστορία σου» (#shareyourstory) η Δρ. Μαρία Τσιάκα, Πρόεδρος του Κέντρου θα συνομιλήσει με την Ιφιγένεια Μητσοβολέα (πρωταθλήτρια ρυθμικής, αριστούχος απόφοιτη του Τμήματος Φυσικής Αγωγής κα Αθλητισμού, καθώς και της Κρατικής Σχολής Ορχηστρικής Τέχνης). Η νεαρή γυναίκα, με τη συνδρομή της ειδικού, θα κάνει μια αναδρομή στην πολυετή μάχη της, τόσο με την νευρική ανορεξία, όσο και με τη βουλιμία, αλλά και στη νέα της ζωή, αφού πλέον βρίσκεται σε πλήρη ανάρρωση. Στο live θα συμμετάσχει και ένας γονιός. Θα διηγηθεί τη δική του ιστορία, όπως τη βιώνει ο ίδιος αλλά και το παιδί που βρίσκεται σε θεραπεία.

Οι δύο συμμετέχοντες, όπως και η Δρ. Μαρία Τσιάκα, θ’ απαντήσουν, επίσης, στις ερωτήσεις που θα προκύψουν κατά τη διάρκεια της κουβέντας από τους θεατές.
Πώς βγαίνει κανείς από το μονοπάτι των διατροφικών διαταραχών, γιατί η νόσος δεν μπορεί να περιμένει και πόσο σημαντικός είναι ο ρόλος της οικογένειας στην αναχαίτισή της;

Το συγκεκριμένο live θέλει να περάσει ένα αισιόδοξο μήνυμα: Οι διατροφικές διαταραχές μπορούν να ιαθούν πλήρως, αρκεί να εντοπιστούν άμεσα και να εφαρμοστούν στοχευμένα όλα τα σύγχρονα και αποτελεσματικά πρωτόκολλα θεραπείας. Επιδιώκει, όμως, και να ευαισθητοποιήσει και να κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς οι ασθενείς που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές αυξάνονται με ραγδαίους ρυθμούς, με τις συνθήκες όπως αυτή της πανδημίας του COVID-19, να ενισχύουν το ήδη υπάρχον πρόβλημα.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2