sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Γρ. Τάσιος: "Πολύ σημαντική ενίσχυση το "οικονομικό διαβατήριο της σεζόν" - Τον Ιούλιο φαίνεται ότι θα έχουμε εκταμιεύσεις"

TASIOS POX FONT

Τηλεοπτικές συνεντεύξεις του Προέδρου της ΠΟΞ

Την ικανοποίησή του για το πρόγραμμα ενίσχυσης του τουρισμού ύψους 420 εκατ. ευρώ που προβλέπει την παροχή κεφαλαίου κίνησης για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος, μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Mega". "Τον Ιούλιο φαίνεται ότι θα έχουμε εκταμιεύσεις. Στην ουσία είναι το “οικονομικό διαβατήριο της σεζόν”. Πρόκειται για καθαρά χρήματα, τα διεκδικούσαμε άλλωστε όπως και όλα τα μέτρα στήριξης που μέχρι σήμερα έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση. Είναι μια πολύ σημαντική ενίσχυση το “κεφάλαιο κίνησης” και θα κατευθυνθεί σε προμηθευτές, λογαριασμούς κοινής ωφελείας κλπ., καθώς μετά τη μείωση κατά -80% του περσινού μας τζίρου, δεν υπήρχε ρευστότητα στα ταμεία για να επαναλειτουργήσουμε τις επιχειρήσεις μας το φετινό καλοκαίρι", σημείωσε ο κ. Τάσιος.

Αμέσως μετά, μιλώντας στο Open και στην εκπομπή “Ώρα Ελλάδος”, ο επικεφαλής των Ελλήνων ξενοδόχων ρωτήθηκε για τη χθεσινή σύσκεψη των φορέων του τουρισμού υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά ιδιαίτερα για το ερώτημα που έθεσε σχετικά με τη βελτίωση της επιχειρησιακής διαχείρισης στα χερσαία σύνορα, όπου εμφανίστηκαν ξανά “ουρές” χιλιομέτρων τα Σαββατοκύριακα, εικόνα αντίστοιχη του 2020. "Ελπίζουμε να ομαλοποιηθούν οι συνθήκες. Πολύ θετικό είναι ότι ο πρωθυπουργός γνωρίζει το θέμα και τις λεπτομέρειές του και η απάντησή του ήταν ότι περιμένουμε να ομαλοποιηθούν οι ροές μέσα στις επόμενες 15 ημέρες, όσο δηλαδή θα βελτιώνονται τα υγειονομικά δεδομένα στα Βαλκάνια και δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε rapid test εκείνοι που διαθέτουν αρνητικό PCR, αλλά θα γίνονται μόνο δειγματοληπτικά τεστ με βάση το PLF – χώρα προέλευσης".

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr