Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Απλά ανώτερο το Βέλγιο»

Προγνωστικά Ημέρας

Βέλγιο - Ελλάδα στις 21:45

Γράφει ο Λάμπρος Γκαραγκάνης

Διάβασε την πλήρη αξιολόγηση του pamestoixima casino

Για μία ακόμα μεγάλη διοργάνωση η Εθνική απουσιάζει, έχοντας, πλέον, υποχωρήσει σε σχέση με τις προηγούμενες 10ετίες σε αποτελεσματικότητα, ποιότητα, αλλά και γενικότερη δυναμική. Ακόμα και η επόμενη μεγάλη διοργάνωση, το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ, δείχνει να ξεμακραίνει. Αφού ξοδεύτηκε το σπουδαίο 1-1 με την Ισπανία εκτός, στην ισοπαλία της Τούμπας με τη Γεωργία (1-1), θα χρειαστούν νίκες τον επόμενο Σεπτέμβριο απέναντι σε Ελβετία, Κόσοβο και Σουηδία ώστε να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Τα φιλικά με Βέλγιο και Νορβηγία είναι ανταγωνιστικά, αλλά ελάχιστα πράγματα σημαίνουν για την ομάδα του κόουτς Φαν'τ Σχιπ.

Ο Ολλανδός προπονητής θα δοκιμάσει νέα πρόσωπα (Πούγγουρας, Σάλιακας), αναζητά λύσεις για να καλύψει τα κενά ειδικά στην άμυνα, δεν υπολογίζεται στη φάση αυτή ο Φορτούνης (για οικογενειακούς λόγους) και ο τραυματίας Γιακουμάκης που προέρχεται από σούπερ σεζόν. Το Βέλγιο, αντίθετα, παραμένει μία από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο και, φυσικά, ετοιμάζεται για το Euro 2020. Αυτή η φουρνιά, που ίσως είναι η καλύτερη όλων των εποχών, θα επιδιώξει να κατακτήσει το πρώτο τρόπαιο στην ιστορία της χώρας. Ο χαμένος τελικός του 1980 από τη Δυτική Γερμανία είναι η υψηλότερη διάκριση των Βέλγων σε Euro ή Παγκόσμιο Κύπελλο. Αν δεν μπορέσει, έστω, να το επαναλάβει αυτή η γενιά ποδοσφαιριστών τότε δύσκολα τα επόμενα χρόνια θα μπορέσει ξανά να φτάσει τόσο ψηλά το Βέλγιο.

Το τι μπορεί να κάνει στην καλή της ημέρα η ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ φάνηκε στο πιο πρόσφατο ματς για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, όπου διέλυσε με 8-0 τη Λευκορωσία. Η Ελλάδα αμύνεται σίγουρα καλύτερα, ωστόσο η ποιότητα και η καλύτερη ετοιμότητα των Βέλγων δικαιολογημένα αποτελούν στοιχεία που τους χρίζουν απόλυτο φαβορί. Ακόμα και χωρίς τον Ντε Μπρούινε (υπέστη κάταγμα στη μύτη στον τελικό του Champions League), το Βέλγιο παραμένει επίπεδα επάνω από την Εθνική. Η νίκη δεν έχει στοιχηματική αξία, αντίθετα το ενδεχόμενο να προκύψει από το ημίχρονο διπλασιάζει και κάτι παραπάνω.

Διαβάστε περισσότερα Προγνωστικά για Φιλικά Εθνικών Ομάδων στο Foxbet.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020