sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χαλκιδικής: "Δυστυχώς θα χαθεί και η φετινή τουριστική σεζόν"

121180295 3317274038360823 1453488902698205197 n

Προτάσεις του Τμήματος Τουρισμού και ΜμΕ της κομματικής οργάνωσης

Τον κώδωνα του κινδύνου για την φετινή τουριστική σεζόν κρούει το Τμήμα Τουρισμού και Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων της Νομαρχιακής Επιτροπής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Όπως υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση, "η κυβέρνηση απέτυχε ολοσχερώς στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της τουριστικής επιχειρηματικότητας και εργασίας". Ταυτόχρονα, καταθέτει μία σειρά από προτάσεις για την ανάκαμψη και τη βιωσιμότητα του κλάδου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

"Έχει φτάσει κοντά ένας μήνας από το άνοιγμα του τουρισμού και το σταδιακό ξεκίνημα της εστίασης και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την Χαλκιδική!
Δυστυχώς, την αρχική αισιοδοξία των εργαζόμενων και των επαγγελματιών με το άνοιγμα της οικονομίας και επιστροφής στην κανονικότητα, ακολούθησε ο προβληματισμός, η απαισιοδοξία, το αβέβαιο μέλλον!

Η κυβέρνηση απέτυχε ολοσχερώς στην στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων ,της τουριστικής επιχειρηματικότητας και εργασίας.

Τα ελάχιστα μέτρα οικονομικής στήριξης που εφάρμοσε είναι μη αποδοτικά και ανεπαρκή, σε τέτοιο βαθμό ώστε η βιωσιμότητα των ΜμΕ και των εργαζόμενων να είναι επισφαλής!

Οι σημαντικότερες προτάσεις του τμήματος τουρισμού και μικρομεσαίων επιχειρήσεων της νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον τουρισμό και της ΜμΕ για την ανάκαμψη και τη βιωσιμότητα τους είναι οι εξής:

- Στήριξη εργαζομένων, επιδότηση της εργασίας και όχι της ανεργίας

- Μη επιστρεπτέα ενίσχυση επιχειρήσεων.

- Γενναίο πρόγραμμα εσωτερικού τουρισμού για όλους, για να αναπληρωθούν έως έναν βαθμό οι τεράστιες απώλειες από τον εξωτερικό τουρισμό, και να κινηθεί η οικονομία.

- Ενίσχυση του Ε.Σ.Υ Χαλκιδικής και των κέντρων υγείας, αξιόπιστη ιχνηλάτηση, εμβολιασμός και προτεραιότητα των εργαζομένων του τουρισμού σε αυτόν. Άμεση ανάγκη για ορθολογικά πρωτόκολλα και απλοποιημένες διαδικασίες.

- Ένα ξεχωριστό και γενναίο πλάνο ενίσχυσης σταθερού κόστους, αποκλειστικά για τουριστικές επιχειρήσεις, αναφορικά με τους κλάδους της εστίασης, ψυχαγωγίας, αναψυχής, χωρίς καθυστερήσεις και γραφειοκρατικές διαδικασίες.

- Ενίσχυση προσωπικού των ενδιάμεσων φορέων όπως ΚΕΠΑ-ΑΝΕΜ που διαχειρίζονται προγράμματα ενίσχυσης των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παρατηρούνται τεράστιες καθυστερήσεις στην αξιολόγηση και εκταμίευση των εγκεκριμένων προτάσεων - πόρων.

- Καλούμε την κυβέρνηση να σταματήσει να καταστρέφει τον οδικό τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας, να ανοίξει άμεσα τον σταθμό των Ευζώνων με λειτουργία 24 ωρών , να επαναλειτουργήσει άμεσα ο σταθμός της Νυμφαίας, της Δοϊράνης και της Κακαβιάς.

- Αποδοχή και των τεστ αντιγόνου εκτός των PCR τεστ λαμβάνοντας υπόψιν το κόστος των τεστ στις χώρες προέλευσης των επισκεπτών.

- Να έρθει άμεσα η κυβέρνηση σε συμφωνία με τις Ρωσικές αρχές για απευθείας πτήσεις από Ρωσία προς Θεσσαλονίκη, και όχι μόνο προς Αθήνα.

Η κυβέρνηση απεδείχθη γι' ακόμα μια φορά κατώτερη των περιστάσεων καθώς δεν υπάρχει καμία οργάνωση για την τουριστική δραστηριότητα της Χαλκιδικής. Συνεχίζει τον εμπαιγμό πράττοντας πολύ λίγα για τις χιλιάδες επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους του τουρισμού. Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου πως δυστυχώς θα χαθεί και η φετινή χρονιά".

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr