ΡΟΗ 24/7:

Την παράταση των επαγγελματικών μισθώσεων ζητά η ΠΟΦΕΕ

misthothrio epaggelm enoik

Επιστολή στον Υπουργό Ανάπτυξης

Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής της δήλωσης των επιχειρήσεων που έλιγε η επαγγελματική μίσθωση, προς τον εκμισθωτή τους, έως τις 30 Ιουλίου, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελεύθερων Επαγγελματιών, με επιστολή της προς τον Υπουργό Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη.

Αναλυτικά η επιστολή:

"Με το άρθρο 111 του Ν.4790/21 δώσατε την δυνατότητα σε επαγγελματίες πληγέντες από COVID-19 των οποίων έληγε η επαγγελματική μίσθωση, να παρατείνουν μονομερώς την μίσθωση αυτή με δήλωσή τους προς τους αντίστοιχους εκμισθωτές, για το ισόποσο χρονικό διάστημα που παρέμειναν κλειστοί με εντολή Δημόσιας Αρχής και μάλιστα αναδρομικά από 14/03/2020.
Προϋποθέσεις για την ισχύ του μέτρου ήτο αφ’ ενός μεν, οι μισθωτές να ήταν απόλυτα συνεπείς προς τους εκμισθωτές και αφ’ ετέρου δε, η δήλωση αυτή έπρεπε να γίνει εντός ενός (1) μηνός από την δημοσίευση του νόμου (δηλαδή στις 30/04/2021).

Κύριε Υπουργέ,

Θεωρούμε ότι το μέτρο αυτό είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, διότι δίνει την ευκαιρία στους επαγγελματίες των οποίων οι επαγγελματικές μισθώσεις λήγουν το έτος 2021 να αποφύγουν εν μέσω κρίσεως ολέθριες δαπάνες μεταφοράς και μετεγκατάστασης της επιχείρησης τους, ιδιαίτερα δε, σε περιπτώσεις που απαιτείται η έκδοση εξαρχής νέας άδειας λειτουργίας.
Πάρα ταύτα όμως η πανδημία συνεχίζει το καταστροφικό έργο της και εξακολουθούν να υπάρχουν κλειστές επιχειρήσεις για τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, οι οποίες δεν πρόλαβαν να υποβάλλουν δήλωση έως 30/04/2021.
Αναμένοντας την θετική σας ανταπόκριση, ζητάμε να ληφθεί μέριμνα, ως χαραμάδα επιβίωσης και για αυτές τις επιχειρήσεις, επεκτείνοντας την καταληκτική ημερομηνία υποβολής της δήλωσης προς τους εκμισθωτές έως την 30/07/2021".

επιστροφή στην κορυφή