xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στην Κατερίνη η Πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου (ΦΩΤΟ)

AGGELOPOYLOY KATERINH 6211

Συνεργασία με τον Δήμο για τη χρηματοδότηση του πολιτιστικού κέντρου της πόλης

Τον Δήμο Κατερίνης επισκέφθηκε σήμερα, αντιπροσωπεία της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», με επικεφαλής την Πρόεδρο Γιάννα Αγγελοπούλου. Η υποδοχή της αντιπροσωπείας έγινε από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, στην είσοδο του Δημαρχείου, με φόντο αυθεντικές παραδοσιακές φορεσιές πολιτιστικών συλλόγων της πόλης, με τους μικρούς Νίκο και Κων/νο από το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, να προσφέρουν στην πρόεδρο μία συμβολική δημιουργία τους, με θέμα «τον άνθρωπο που σπάει τα δεσμά του».

AGGELOPOYLOY KATERINH 6212

Πρόταση χρηματοδότησης του Πολιτιστικού Κέντρου

Απευθυνόμενος στην κ. Αγγελοπούλου ο κ. Κουκοδήμος σημείωσε: «Σας ευχαριστούμε, που παρά τη δύσκολη συγκυρία που βιώσαμε όλοι, εσείς και οι συνεργάτες σας, δεν σταματήσατε ποτέ να μας ενθαρρύνετε και να υποστηρίζετε τις προτάσεις μας, για την προετοιμασία και το σχεδιασμό των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση και την επανασύσταση της χώρας. Κυρία Πρόεδρε, αγαπητή Γιάννα, σας υποδεχόμαστε στο Δήμο Κατερίνης, με αισθήματα χαράς και βαθιάς εκτίμησης. Δυστυχώς, η πανδημία δεν μας επέτρεψε να γιορτάσουμε έτσι όπως θα επιθυμούσαμε την ιστορική επέτειο. Παρόλα αυτά ο δήμος μας ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Επιτροπής, κατέθεσε την πρόταση του που αφορά το πολυπόθητο πολιτιστικό μας κέντρο με χρηματοδότηση ύψους 891.200 ευρώ για την ολοκλήρωση του. Η χρηματοδότηση αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και δεν περιλαμβανόταν στην αρχική σύμβαση. Η συμβολή σας λοιπόν είναι καθοριστική και η εξαιρετική συνεργασία μας με τον Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας της επιτροπής «Ελλάδα 2021» Αθανάσιο Κανταρτζή και όλα τα στελέχη της Επιτροπής, θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε και να παραδώσουμε στους δημότες μας ένα σημαντικό έργο. Ένα έργο που θα αναδείξει και θα προβάλλει τον πολιτισμό, φιλοξενώντας θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες, πολιτιστικές εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας».

AGGELOPOYLOY KATERINH 6213

Προτάσεις επετειακών εκδηλώσεων αφιερωμένες στα 200 χρόνια

Ταυτόχρονα, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος: «Καταθέσαμε και τις προτάσεις μας για τη διοργάνωση θεματικών και επετειακών εκδηλώσεων στο Δήμο μας, όπως τα «Αικατερίνεια 2021» που θα είναι αφιερωμένα στα 200 χρόνια, ο μεγάλος αγώνας δρόμου «Τρέχω για την Κατερίνη» και η συμμετοχή μας στη δράση της Επιτροπής «Γιορτές Πόλεων».

Από την πλευρά της η κ. Αγγελοπούλου ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή τον Δήμαρχο Κατερίνης, τους αιρετούς της Πιερίας, τα παιδιά των πολιτιστικών συλλόγων και φορέων, ενώ όπως σημείωσε: «Ο Δήμαρχος πέρασε από τον αθλητισμό και άφησε το στίγμα του. Είναι ένας πρακτικός άνθρωπος. Ένας Δήμαρχος που τον γοήτευσε η τοπική αυτοδιοίκηση και εκφράζω τη βεβαιότητα ότι θα προσφέρει λύσεις στα προβλήματα του τόπου του. Εμείς σε αυτή την συμβολική χρονιά αυτό που επιδιώξαμε είναι να μείνει κάτι πρακτικό από όλες αυτές τις δράσεις για τον τόπο και τους ανθρώπους του. Με το νέο πατριωτισμό, με όλα τα καλά που έχουμε ως Έλληνες, την ανθεκτικότητα, τον ηρωισμό, αλλά και με εξαιρετικά μυαλά στην τεχνολογία, στην έρευνα, στην πρωτοπορία, νομίζω ότι μπορούμε να προχωρήσουμε με τόλμη με θάρρος, στον τρίτο αιώνα της νεότερης ελληνικής ιστορίας».

Συνάντηση με τοπικές αρχές στο Δημαρχείο

Στη διάρκεια παρουσίας της κ. Αγγελοπούλου στο Δημαρχείο έγινε σύντομη συζήτηση για την πρόταση του Δήμου Κατερίνης σχετικά με τη χρηματοδότηση ύψους από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», που αφορά τον τεχνολογικό εξοπλισμό της σκηνής και των ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων και ανταλλαγή δώρων. Στη συνάντηση, που ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή δώρων, παρέστησαν επίσης, οι Βουλευτές Πιερίας Ξενοφών Μπαραλιάκος, Άννα Μάνη–Παπαδημητρίου, Σάββας Χιονίδης, Μπέτυ Σκούφα, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου, οι Δήμαρχοι Δίου Ολύμπου Ευάγγελος Γερολιόλιος, Πύδνας Κολινδρού Αναστάσιος Μανώλας, ο Αντιδήμαρχος Δόμησης του Δήμου Κατερίνης Γιώργος Νταντάμης, καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φάνης Τερζόπουλος.

Ακολούθησε επίσκεψη - ξενάγηση της κ. Αγγελοπούλου από τον Δήμαρχο Κατερίνης, τον ανάδοχο του έργου, καθώς και από υπηρεσιακούς παράγοντες, στους χώρους του υπό ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου.

Συνάντηση με θεσμικούς φορείς

Το πρόγραμμα της επίσκεψης ολοκληρώθηκε με τη συνάντηση της Προέδρου της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» με εκπροσώπους θεσμικών φορέων της Πιερίας, στο Mediterranean Village Hotel (Τ.Κ. Παραλία Κατερίνης).

Στη διάρκεια της συνάντησης, παρουσία και του Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος Γεωργίου έγινε καλωσόρισμα από τον Δήμαρχο Κώστα Κουκοδήμο, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Κυρία Πρόεδρε, ο Δήμος Κατερίνης, η Πιερία, η Μακεδονία γενικότερα, διαδραμάτισαν σημαίνοντα ρόλο στην Επανάσταση, προσφέροντας στην υπηρεσία της πατρίδας ήρωες, που αγωνίστηκαν για την πολυπόθητη Ελευθερία που ήρθε για την περιοχή μας βέβαια αρκετά χρόνια αργότερα. Οι άνθρωποι που ζουν σ’ αυτό τον τόπο, είναι δημιουργικοί, με ισχυρή θέληση, και δυναμική, φιλόξενοι και εργατικοί. Ο τόπος μας είναι ένα μωσαϊκό πολιτιστικής, πολιτισμικής και κοινωνικής ζωής, ένα σύγχρονο αστικό κέντρο με πλήθος δραστηριοτήτων. Η συμπλήρωση 200 ετών από την Επανάσταση του 1821 αποτελεί αφορμή, αφού κοιτάξουμε και διδαχθούμε από το παρελθόν να βάλουμε ισχυρά θεμέλια για το αύριο της Ελλάδας».

Ακολούθησε παρουσίαση από την κ. Αγγελοπούλου, για το περιεχόμενο των επετειακών εκδηλώσεων και των σχεδιαζόμενων δράσεων, στο πλαίσιο των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Επιπλέον, η συζήτηση επικεντρώθηκε γύρω από τις προτάσεις των δήμων, σχετικά με το πρόγραμμα Ανάπτυξης και Αλληλεγγύης για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» στον άξονα προτεραιότητας: «Παιδεία, Πολιτισμός, Τουρισμός και Αθλητισμός» με τίτλο: «Ελλάδα 1821-Ελλάδα 2021». Τέλος, εκπρόσωποι φορέων πολιτισμού της Πιερίας, ενημέρωσαν την πρόεδρο της Επιτροπής για το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης που ήδη έχουν προγραμματίσει.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, την Πρόεδρο συνόδευαν επίσης, οι Αθανάσιος Κανταρτζής, Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννης Τρίγκας - Συντονιστής ΟΤΑ & Φορέων, Κατερίνα Αγγελιδάκη από το τμήμα επικοινωνίας.

AGGELOPOYLOY KATERINH 6214

επιστροφή στην κορυφή