ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: Το επιτελικό χάος της κυβέρνησης αφήνει τους συνταξιούχους στην αναμονή για χρόνια

199855214 1430394814001789 8788541805042424121 n

Έως 2 χρόνια πρέπει να περιμένουν οι δικαιούχοι για να λάβουν τη σύνταξή τους

Πυρά προς την κυβέρνηση για το θέμα της μακροχρόνιας αναμονής για την απόδοση της σύνταξης στους δικαιούχους, εξαπέλυσε η Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να προσλάβει άμεσα εξειδικευμένο προσωπικό στον ΕΦΚΑ, ώστε να διεκπεραιώνονται ταχύτερα οι αιτήσεις συνταξιοδότησης.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μάλαμα:

"Πριν από μερικές ημέρες, με απαράδεκτο τρόπο, νέος ο διοικητής του ΕΦΚΑ κάλεσε τους υπαλλήλους του φορέα "να σηκώσουν τα μολύβια", ενώ την ίδια στιγμή η κυβέρνηση νομοθέτησε της είσοδο ιδιωτών λογιστών και δικηγόρων στο σύστημα υπολογισμού των συντάξεων. Παρόλα αυτά, η αναμονή των πολιτών για κύρια σύνταξη πλέον ξεπερνάει τα δύο χρόνια και για επικουρική σε πολλές περιπτώσεις και τα τρία. Από την μία η κυβέρνηση αρνείται να προχωρήσει σε προσλήψεις στον ΕΦΚΑ, ώστε να ενισχυθεί η δυνατότητα του να απονέμει συντάξεις, από την άλλη δεν έχει προχωρήσει καθόλου η διαδικασία πιστοποίησης των ιδιωτών που θα πρέπει να αλληλεπιδράσουν με το σύστημα απονομής συντάξεων.
Το αποτέλεσμα είναι οι δικαιούχοι συνταξιούχοι να λαμβάνουν όλο αυτό το διάστημα την βασική εθνική σύνταξη των 380 ευρώ και να αναμένουν τον υπολογισμό των ετών ασφάλισης τους και την επικουρική τους, χωρίς φως στο τούνελ. Αν η κυβέρνηση θέλει πραγματικά να υπηρετήσει το δημόσιο συμφέρον και να ενισχύσει την ικανότητα της δημόσιας διοίκησης να διεκπεραιώνει σε εύλογο χρόνο τις αιτήσεις συνταξιοδότησης, πρέπει να προσλάβει άμεσα εξειδικευμένο προσωπικό στον ΕΦΚΑ, ώστε να ενισχυθεί πραγματικά ο ενιαίος ασφαλιστικός φορέας. Σε διαφορετική περίπτωση θα είναι υπόλογη απέναντι στους πολίτες που περιμένουν".

επιστροφή στην κορυφή