xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μεγαλείο ψυχής: Δωρεά οργάνων γυναίκας που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Χαλκιδικής

nosokomeio polyg logo

Τα όργανα της δότριας μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις

Σε μια πράξη ανθρωπιάς κι ευαισθησίας προχώρησε η οικογένεια γυναίκας, η οποία νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Χαλκιδικής, δωρίζοντας τα όργανα της γυναίκας. Συγκεκριμένα, με βάση την λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων, προχώρησε σε δωρεά των δύο νεφρών και των δύο κερατοειδών της γυναίκας, που μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι αντίστοιχες μεταμοσχεύσεις.

Σύμφωνα με το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής, για δεύτερη φορά στα χρονικά λειτουργίας του Νοσοκομείου, το Σάββατο 12 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας λήψη οργάνων από αποβιώσασα δότρια.

«Το Γ.Ν. Χαλκιδικής ευχαριστεί από ψυχής την οικογένεια της δότριας, χάρη στην ευαισθησία της οποίας πραγματοποιήθηκε η πρώτη δωρεά οργάνων στο Γ.Ν. Χαλκιδικής.
Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι εκείνο που προηγείται της μεταμόσχευσης είναι το ανθρώπινο μεγαλείο, καθώς την ώρα της μεγαλύτερης οδύνης για την απώλεια ενός αγαπημένου προσώπου, κάποιος με κίνητρο την αγάπη και τον αλτρουισμό, αποφασίζει να γεφυρώσει τη ζωή με το θάνατο», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Η Διοίκηση εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση στους συγγενείς της δότριας για την απώλεια του αγαπημένου τους προσώπου, όπως και την ευγνωμοσύνη της για τη γενναιότητά τους να συναινέσουν στη δωρεά οργάνων, μια πράξη αληθινής κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς.
Επίσης, συγχαίρει την ομάδα ιατρών του Γ.Ν.Θ. Ιπποκράτειου, των ιατρών και των νοσηλευτών του Νοσοκομείου μας οι οποίοι ολοκλήρωσαν την σύνθετη αυτή διαδικασία με επιτυχία και επέδειξαν υψηλή και άξια συγχαρητηρίων αίσθηση καθήκοντος, διεκπεραιώνοντας σε μια πολύ δύσκολη εποχή όλες τις πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες που απαιτούνται για τη δωρεά οργάνων», προσθέτει.

Ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Κωνσταντίνος Δεδελούδης, δήλωσε: «Ως Διοίκηση του Γ.Ν. Χαλκιδικής απευθύνω έκκληση σε όλη την κοινωνία για την σημασία και την αξία της προσφοράς δωρεάς οργάνων, γιατί μας αφορά όλους», συμπληρώνοντας πως ο μήνυμα στην κοινωνία είναι ότι: «Η Δωρεά Οργάνων μπορεί να φέρει φως στη ζωή σου ή στη ζωή των συνανθρώπων σου. Ενημερώσου για τη φωτεινή πλευρά της ζωής. Η Δωρεά Οργάνων και Ιστών είναι μια απόφαση μεγάλης ηθικής αξίας. Είναι η ίδια η ζωή, άλλωστε, όσο υπάρχει ζωή, υπάρχει ελπίδα και όσο υπάρχει αγώνας, υπάρχει ζωή. Το Γ.Ν. Χαλκιδικής θα συνεχίσει να συμβάλλει καθοριστικά στη γενικότερη προσπάθεια για τη δωρεά οργάνων, με τη βεβαιότητα ότι αποτελεί μια κοινωνική αναγκαιότητα και μια νίκη ζωής…».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2