sonia banner

ΡΟΗ 24/7:

Στην Κασσάνδρα η Σοφία Ζαχαράκη

200011413 1216272185500844 5077460892797207332 n

Θετικό κλίμα και στοχευμένη συζήτηση ανάμεσα στην Δήμαρχο Κασσάνδρας και την Υφυπουργό Τουρισμού

Την Υφυπουργό Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη υποδέχτηκε η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά και οι συνεργάτες της το απόγευμα της Κυριακής στο Δημαρχείο. Η κ. Ζαχαράκη συνοδεύονταν από τον Πρόεδρο της ΠΟΞ Γρήγορη Τάσιο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν ζητήματα που αφορούν την περαιτέρω τουριστική ανάπτυξη του Δήμου Κασσάνδρας πέρα από τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς και η πρόκληση της αναβάθμισης του τουριστικού προϊόντος. Η Δήμαρχος εξέφρασε την ανησυχία της για τις ελλείψεις προσωπικού που παρατηρούνται στις χερσαίες πύλες εισόδου της χώρας και έχουν σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία των επισκεπτών.
Παράλληλα συζητήθηκαν οι προοπτικές ανάπτυξης των εναλλακτικών μορφών τουρισμού μέσω χρηματοδοτικών προγραμμάτων που πρόκειται να υλοποιηθούν από το Υπουργείο Τουρισμού, ενώ έγινε αναφορά για τα προγράμματα τουριστικής προβολής, τα οποία εκπονούνται βάσει συνολικού σχεδιασμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και - όπως υπογράμμισε η κ. Χαλκιά - δεν είναι στοχευμένα για τις περιοχές του Δήμου Κασσάνδρας. που είναι πραγματικά αξιοθέατα.
Το ενδιαφέρον της κ. Ζαχαράκη παρέμεινε αμείωτο όταν ενημερώθηκε για τις σύγχρονες εγκαταστάσεις των Λουτρών Αγίας Παρασκευής και το σχεδιασμό της διοίκησης του Δήμου για την περαιτέρω ανάπτυξη τους.
Στη συζήτηση έγινε εκτενής αναφορά στα βραβευμένα τοπικά προϊόντα της περιοχής, που έχουν αποκτήσει μοναδικό brand name και χρειάζονται τη στήριξη της Πολιτείας για να γίνουν γνωστά παγκοσμίως.
«Ήταν μια ιδιαίτερα εποικοδομητική και ουσιαστική συνάντηση και διαπιστώσαμε το μεγάλο ενδιαφέρον της κ. Σοφία Ζαχαράκη για την περιοχή μας. Θέσαμε στην Υφυπουργό Τουρισμού όλα τα ζητήματα που απασχολούν το Δήμο μας και άπτονται των αρμοδιοτήτων της. Συμφωνήσαμε θα είμαστε σε ανοιχτή επικοινωνία με την κ. Ζαχαράκη», τόνισε η Δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά
Η Υφυπουργός Τουρισμού ευχαρίστησε την Δήμαρχο για την φιλοξενία και υπογράμμισε ότι έγινε μια εποικοδομητική και στοχευόμενη συζήτηση προκειμένου σύντομα να υπάρξει αποτέλεσμα. «Με την Δήμαρχο συζητήσαμε όλα τα προβλήματα του Δήμου και τις προοπτικές ανάπτυξης της περιοχής. Στο εξής θα συνεργαστούμε στενά ώστε να εντάξουμε εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο καταδυτικός τουρισμός σε χρηματοδοτικά προγράμματα. Επίσης στόχος μας είναι να αναδείξουμε τα τοπικά προϊόντα και την ντόπια παραγωγή», τόνισε μεταξύ άλλων η κ. Ζαχαράκη.
Η Δήμαρχος, εκπροσωπώντας τη διοίκηση του Δήμου, δώρισε στην κ. Ζαχαράκη δύο βιβλία με την ιστορία της Κασσάνδρας, τη σημαία της Επανάστασης της Χαλκιδικής, ένα τετράδιο που φιλοτέχνησε η ΚΕΔΗΚ με θέμα τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς και τοπικά προϊόντα.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Τουρισμού Αστέριος Κατσάνης, Καθαριότητας Παύλος Παντζίκης, Ύδρευσης Γιάννης Μητελούδης, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΗΚ Ηρακλής Λειβαδιώτης και η Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Μαρία Παπαδημητρίου.

επιστροφή στην κορυφή

hotel-sonia.gr