ΡΟΗ 24/7:

Επανέρχεται στο θέμα της προσβασιμότητας στις χερσαίες πύλες εισόδου, ο Απ. Πάνας

pana pul

Οι συνθήκες της πανδημίας έχουν δημιουργήσει την ανάγκη για ασφαλή μετακίνηση, χωρίς αυξημένο συγχρωτισμό

 

Σε νέα παρέμβαση προχώρησε ο Γραμματέας της Βουλής και Βουλευτής Χαλκιδικής του Κινήματος Αλλαγής Πάνας Απόστολος μαζί με μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, προς τους Υπουργούς Οικονομικών, Προστασίας του Πολίτη και Τουρισμού , τονίζοντας για δεύτερη συνεχή φορά στη Βουλή, τον κομβικό ρόλο των χερσαίων πυλών εισόδου για τον οδικό τουρισμό της χώρας και ειδικά της Β. Ελλάδας.

Στην κοινοβουλευτική παρέμβαση ο κ. Πάνας επισημαίνει, πως οι ιδιαίτερες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία, έχουν διαμορφώσει σε μεγάλο βαθμό την ανάγκη για ασφαλή μετακίνηση, χωρίς αυξημένο συγχρωτισμό, κατατάσσοντας τον οδικό τουρισμό ψηλά στις προτιμήσεις των επισκεπτών σε πολλές περιοχές της Β. Ελλάδας, αλλά κυρίως της Χαλκιδικής.

«Δυστυχώς όμως», τονίζει ο Βουλευτής, «η μέχρι τώρα κατάσταση, προκαλεί προβλήματα και ταλαιπωρία στους επισκέπτες, με αποτέλεσμα να κατευθύνονται σε άλλες αγορές, πλήττοντας σημαντικά την οικονομία της περιοχής μας».

Ο κ. Πάνας ανάφερε: «Με την παρέμβασή μου προς τους αρμόδιους Υπουργούς, ζητώ για μια ακόμη φορά κατά την περίοδο της τουριστικής αιχμής, να καθοριστεί επιτέλους με σαφήνεια, η απρόσκοπτη διέλευση των τουριστών στην χώρα μας και να ενισχυθούν οι συνοριακοί σταθμοί με το κατάλληλο προσωπικό και απαραίτητο υγειονομικό και τεχνικό εξοπλισμό. Παράλληλα, να αξιοποιηθούν τα κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης που θα αναβαθμίσουν σημαντικά τη μετακίνηση αλλά και εξυπηρέτηση των επισκεπτών».

επιστροφή στην κορυφή