xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Εικαστικός περίπατος με επίκεντρο τη μέλισσα, από το Δήμο Ν. Προποντίδας

afisa graf

Κάλεσμα στους καλλιτέχνες του Δήμου για συμμετοχή

Με πηγή έμπνευσης το δίστιχο: "Μέλισσα μελισσόφτερη κι αγουροξυπνημένη, φτερούγισε στ’ αγριολούλουδα και μελιστάλλαξέ τα", ο Δήμος Ν. Προποντίδας ξεκινά την προσπάθεια δημιουργίας ενός εικαστικού περιπάτου με βασική εικαστική θεματική την αντίθεση μεταξύ ενός περιβάλλοντος/κόσμου που έχουν εκλείψει οι μέλισσες (τοξικό, απουσία χρωμάτων κτλ) και ενός κόσμου που η μέλισσα συνεχίζει να επικονιάζει (χρώματα, λουλούδια, φρούτα, μελισσοκομικά φυτά κτλ). Έναν εικαστικό περίπατο, ο οποίος θα ξεκινά με πιο γκρίζα χρώματα και πιο βιομηχανική απεικόνιση και θα καταλήγει σε μια πανδαισία χρωμάτων και μορφών σχετικά με τη μέλισσα.

Όπως είναι γνωστό, ο Δήμος Ν. Προποντίδας συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα BeePathNet, που έχει στόχο έχει να κάνει τους αστικούς ιστούς πιο φιλικούς προς της μέλισσες, φυτεύοντας μελισσοκομικά φυτά, ενημερώνοντας σχολεία και πολίτες για τη σημασία της μέλισσας προς το περιβάλλον και τον άνθρωπο, ενθαρρύνοντας σωστές οικολογικές πρακτικές σε πολίτες και επαγγελματίες του αγροτικού τομέα.
Η αισθητική της καλλιτεχνικής παρέμβασης θα μπορούσε να έχει έντονο παιδαγωγικό χαρακτήρα, όπως για παράδειγμα: 1) Χορός της μέλισσας με γεωμετρικά σχέδια. 2) Μελισσοκομικά φυτά και καλάθι του αγρότη. Να δείξουμε με κάποιο τρόπο πώς η επικονίαση των λουλουδιών παράγει φρούτα, λαχανικά και καρπούς. 3) Κοινωνία της μέλισσας και είδη ήρεμης και άγριας μέλισσας. Αυτό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στις μικρότερες επιφάνειες του τοίχου για "γέμισμα". Γνωρίζουμε πως σε κάθε κοινότητα υπάρχουν άτομα που μπορούν να γεμίσουν με χρώμα και πολύτιμες πληροφορίες για την μέλισσα, τοίχους δημοτικών κτιρίων.
Ο Δήμος Ν. Προποντίδας θα διαθέσει τα υλικά που θα απαιτηθούν και για την πρώτη δράση της Εικαστικής Παρέμβασης αναζητά καλλιτέχνες που θα ζωγραφίσουν εθελοντικά μέσα στον Ιούνιο μέλισσες και μελισσοκομικά φυτά.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Μελισσοκόμο Νίκο Τσαλδάρη: 6984319986, Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Beepathnet NeasPropontidas - Μελισσοδιαδρομές.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2