xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

"Από Κοντά" στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση (βίντεο)

zolla156

Η Κορίνα Ζολλά στην εκπομπή της Ευδοξίας Βροχίδου

Τον Επιστημονικό Συνεργάτη του Ανθρωπιστικού Οργανισμού KIDS SAVE LIVES (Τα παιδιά σώζουν ζωές) και διασώστη, Αναστάση Στεφανάκη, συνάντησε η δημοσιογράφος Κορίνα Ζολλά, το απόγευμα της Δευτέρας, στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση και στην εκπομπή "Από Κοντά", με την Ευδοξία Βροχίδου.

Στο καθιερωμένο πλέον ραντεβού στη ΒΕΡΓΙΝΑ Τηλεόραση, λίγο μετά τις 4.30 το απόγευμα της Δευτέρας και με αφορμή το σοκαριστικό επεισόδιο καρδιακής ανακοπής του ποδοσφαιριστή της Δανίας Κρίστιαν Έρικσεν, στο Euro, αλλά και παρόμοιο περιστατικό 14χρονου αθλητή σε γήπεδο των Ν. Μουδανιών, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην εκπαίδευση πρώτων βοηθειών, που σώζουν ζωές.
Όπως υπογράμμισε ο κ. Στεφανάκης, τόσο ο Έρικσεν, όσο και ο έφηβος στα Ν. Μουδανιά μπορεί να σώθηκαν, ωστόσο βάσει ερευνών περίπου 350.000 άνθρωποι στην Ευρώπη κινδυνεύουν από καρδιακή ανακοπή και τουλάχιστον 100.000 από αυτούς μπορούν να σωθούν, αν τους δοθούν άμεσα οι πρώτες βοήθειες έγκαιρα, καθώς το πρώτο πεντάλεπτο είναι καθοριστικό για την επαναφορά των θυμάτων στη ζωή. Ακριβώς για τους παραπάνω λόγους, η εκπαίδευση των πολιτών και κυρίως των μαθητών, αλλά και η ύπαρξη απινιδωτή σε κομβικά σημεία, παίζουν καθοριστικό ρόλο.
Όπως ανέφερε ο κ. Στεφανάκης, στη Χαλκιδική υπάρχουν σήμερα 75 απινιδωτές, ωστόσο στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, οι αριθμοί είναι πολύ χαμηλότεροι, τονίζοντας για άλλη μία φορά ότι πρέπει να θεσμοθετηθεί ειδικό μάθημα στα σχολεία για την εκπαίδευση των μαθητών στις πρώτες βοήθειες.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2