ΡΟΗ 24/7:

Πλουραλιστικό και για όλους το φετινό «Καλοκαίρι στο Μέγαρο»

201387437 4776368842396373 1854418542855456208 n

Από 21/6 έως 17/9 το θερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Με 13 ξεχωριστές και εντυπωσιακές παραγωγές και θεματικούς κύκλους, οι οποίες ικανοποιούν το πιο απαιτητικό κοινό, το φετινό «Καλοκαίρι στο Μέγαρο» είναι πλουραλιστικό και για όλους.

Το θερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης ξεκινά στις 21 Ιουνίου, ημερομηνία που έχει καθιερωθεί ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και ολοκληρώνεται στις 17 Σεπτεμβρίου, παρέχοντας στο κοινό παραστάσεις υψηλού επιπέδου σε εξωτερικό χώρο, οι οποίες θα προσφέρουν χρώμα και ήχο στην πόλη.

«Το φετινό καλοκαίρι είναι διαφορετικό! Είναι το καλοκαίρι της επανεκκίνησης και της ασφαλούς επιστροφής στην κανονικότητα. Και αυτή η συνθήκη αφορά και επηρεάζει και τον πολιτισμό», τόνισε στην αρχή της εισαγωγικής του τοποθέτησης ο Πρόεδρος του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης Βασίλης Γάκης.

Περιγράφοντας τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε ο ΟΜΜΘ τους δύσκολους μήνες της πανδημίας, ώστε να παραμείνει ενεργός και δραστήριος, ο κ. Γάκης αναφέρθηκε στις 38 παραγωγές που μεταδόθηκαν διαδικτυακά μέσα από το κανάλι του Οργανισμού στο Youtube, πολλές εκ των οποίων προβλήθηκαν από εθνικά και περιφερειακά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και στη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με κάθε φορέα που προάγει τον πολιτισμό. Όπως επισήμανε: «Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρέμεινε “ζωντανό”, γεγονός που του επιτρέπει να είναι ο χώρος όπου το κοινό της Βόρειας Ελλάδας θα συναντήσει ξανά την ομορφιά της τέχνης».

Αναφερόμενος στο θερινό καλλιτεχνικό πρόγραμμα υποστήριξε ότι το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης είναι μια «γέφυρα πολιτισμού» για το σύνολο της Ν.Α. Ευρώπης. «Εδώ χτυπά η “καρδιά” των καλλιτεχνών που τόσο δοκιμάστηκαν τους μήνες της πανδημίας. Είμαστε ένας φορέας πολιτισμού ο οποίος επεκτείνεται σε άλλες μορφές τέχνης και μπορεί να λειτουργήσει πολλαπλασιαστικά στην ανάπτυξη της τοπικής και περιφερειακής οικονομίας, με πολλαπλά οφέλη στις τοπικές κοινωνίες».

Παίρνοντας τη σκυτάλη ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Χρίστος Γαλιλαίας, επισήμανε ότι «Καλοκαίρι στο Μέγαρο» σημαίνει καλοκαίρι στο φως, καλοκαίρι στη δημιουργία, καλοκαίρι στην κανονικότητα με απόλυτο σεβασμό στα υγειονομικά πρωτόκολλα και στην ασφάλεια των θεατών.

«Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ανοίγει και πάλι τους χώρους του στο κοινό που τόσο μας έλειψε. Δεν αφήσαμε τον κορωνοϊό να κερδίσει τον πολιτισμό» ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά, προσθέτοντας ότι στο διάστημα της πανδημίας το Μέγαρο Μουσικής έδωσε προτεραιότητα στη στήριξη καλλιτεχνών κυρίως από τη Θεσσαλονίκη, με ευέλικτες και υλοποιήσιμες παραγωγές. «Για εμάς ο πολιτισμός είναι η ψυχή της Θεσσαλονίκης και η ανάσα στη διάρκεια της πανδημίας. Δεν υποστείλαμε ποτέ τη σημαία της δημιουργικότητας. Είμαστε από εκείνους που στη φράση “δεν γίνεται”, απαντούμε “και όμως γίνεται”. Το πιστοποιεί το καλοκαιρινό καλλιτεχνικό μας πρόγραμμα», εξήγησε ο κ. Γαλιλαίας.

Και πρόσθεσε: «οι δράσεις που θα παρουσιάσουμε είναι ένα μωσαϊκό εκδηλώσεων που θα προσφέρει στο κοινό μια ευρεία γκάμα επιλογών με παραγωγές από διαφορετικά μουσικά στυλ και αξιοπρόσεκτη ποικιλία».

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Ιούνιος 2021

Δευτέρα 21 Ιουνίου
Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής:
Monika with her kitchen piano
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)
Είσοδος ελεύθερη (προσκλήσεις διατίθενται μόνο ηλεκτρονικά από Τετάρτη 16 Ιουνίου στο www.tch.gr).

Πέμπτη 24 Ιουνίου έως Κυριακή 4 Ιουλίου
Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης θα αποτελεί έναν από τους χώρους στους οποίους θα φιλοξενηθούν προβολές του 23ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης.

Δευτέρα 28 Ιουνίου
200 χρόνια Δημοτικό Τραγούδι
21 τραγούδια για το 1821
Διοργάνωση: Lidl Ελλάς σε συνεργασία με το ΟΜΜΘ
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – ώρα 21.00)
Προπώληση εισιτηρίων:www.viva.gr, τιμή: 10 ευρώ.
Τα έσοδα θα διατεθούν στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Ιούλιος 2021

Δευτέρα 05 Ιουλίου έως Τετάρτη 28 Ιουλίου
Κάθε Δευτέρα με Τετάρτη, στις 21.30, θα «τρέχει» το καθιερωμένο πλέον «Σινεμά με Θέα», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι προβολές έχουν οριστεί ως εξής:
5-6-7 Ιουλίου: Μια νύχτα μαγική
12 Ιουλίου: Θαλασσοθεραπεία
13 Ιουλίου: Διαγραφή ιστορικού
14 Ιουλίου: Τα αρώματα
19-20-21 Ιουλίου: Αδέλφια σε σύγκρουση
26-27-28 Ιουλίου: Το πρόστιμο

Πέμπτη 8 Ιουλίου
PlaCello Ensemble: The Ouverture
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Παρασκευή 9 Ιουλίου
Διογένης Δασκάλου - Monie & Monie Conniente: Comedia al dente
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Τετάρτη 14 Ιουλίου
Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.30)

Πέμπτη 15 Ιουλίου
Avantgarde Ensemble: Medalion Astor Piazzolla
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Παρασκευή 16 Ιουλίου
Monsieur Minimal: Erotica Project
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Τετάρτη 21 Ιουλίου
Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.30)

Πέμπτη 22 Ιουλίου
Violin & Viola Duo: Madrigals
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Παρασκευή 23 Ιουλίου
George Avramidis & The Invented Memories Feat. Alexandra Sieti
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.30)

Αύγουστος 2021
Από τις 23 Αυγούστου έως τις 31 Αυγούστου, στις 21.00, θα «τρέχει» το καθιερωμένο πλέον «Σινεμά με Θέα», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Οι προβολές έχουν οριστεί ως εξής:
23-24-25 Αυγούστου: Digger
30-31 Αυγούστου – 01 Σεπτεμβρίου: Ιδρώτας

Σεπτέμβριος 2021

Τετάρτη 1 Σεπτεμβρίου
Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.00)

Από τις 6 Σεπτεμβρίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου, στις 21.00, θα «τρέχει» το καθιερωμένο πλέον «Σινεμά με Θέα», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Οι προβολές έχουν οριστεί ως εξής:
6-7-8 Σεπτεμβρίου: Μυστικός πράκτορας
13-14-15 Σεπτεμβρίου: Η αναζήτηση της Λώρα Ντουράντ

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου
Ρεσιτάλ Νέων Καλλιτεχνών
(Χώρος: Μ2- Αίθριο Μ. Σαλτιέλ – Ώρα 21.00)

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου
Νέα Παραλία - Νέα Πασαρέλα: Μόνο Ανακύκλωση με θέμα το Ταξίδι
(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.00)

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου
The Prefabricated Quartet live@tch

(Χώρος: Πλατεία Μεγάρου – Ώρα 21.00)

επιστροφή στην κορυφή