ΡΟΗ 24/7:

Σπ. Λιβανός: Προκαταβολή 40% των αποζημιώσεων στους αγρότες, έως τα τέλη Ιουλίου (βίντεο)

pagetos xorafi

Το σύνολο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων

Προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών, περίπου 155 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί προς τους παραγωγούς που επλήγησαν από τον παγετό, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος τόνισε ακόμη το σύνολο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί σε όλους τους παραγωγούς μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εκτιμήσεων.

«Κανένας παραγωγός που επλήγη από τον παγετό, δεν θα μείνει χωρίς αποζημίωση. Καμία ελληνική αγροτική οικογένεια δεν θα μείνει απροστάτευτη. Όλες οι ζημιές του παγετού θα καλυφθούν σύμφωνα με τον κανονισμό του ΕΛΓΑ, στο 100% της ασφαλιζόμενης αξίας. Μέχρι τέλη Ιουλίου θα δοθεί προκαταβολή του 40% των εκτιμηθέντων ζημιών, με το ποσό να φθάνει περίπου στα 155 εκατομμύρια ευρώ», δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Λιβανός, τονίζοντας: «Έχουμε υποβάλλει ήδη αίτημα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για έγκριση κρατικής ενίσχυσης προς τον ΕΛΓΑ, σε συνέχεια της πολιτικής έγκρισης που αποσπάσαμε στο Συμβούλιο Υπουργών της ΕΕ το Μάιο. Το σύνολο των αποζημιώσεων θα καταβληθεί αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία των εκτιμήσεων».
«Η αποζημίωση θα είναι δίκαιη και με βάση την ζημία που υπήρξε. Δεν θα επιτρέψω να αδικηθεί κανείς, αλλά δεν θα επιτρέψω και να αδικήσει κανείς.
Οι εκτιμήσεις θα είναι εξατομικευμένες, ακέραιες και αντικειμενικές. Οι διασταυρωτικοί έλεγχοι θα είναι ενδελεχείς. Για να υλοποιήσουμε αυτό το τεράστιο πρόγραμμα στήριξης των πληγέντων αγροτών μας θα χρειαστούν συγκεκριμένες νομοθετικές διατάξεις, οι οποίες θα κατατεθούν άμεσα στη Βουλή», δήλωσε.

 

επιστροφή στην κορυφή