xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Βούλγαροι Ρομά έβαζαν τα παιδιά τους να ζητιανεύουν (ΦΩΤΟ)

EPETEIA THESS 12021 06 17

Πέντε συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη

Στη σύλληψη πέντε Βούλγαρων Ρομά προχώρησαν, πρωινές ώρες της Τετάρτης, αστυνομικοί του Τμήματος Καταπολέμησης Εμπορίας Ανθρώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, έπειτα από έρευνα που διενεργήθηκε κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, αναφορικά με εργασιακή εκμετάλλευση ανηλίκων με ταυτόχρονη έκθεση της σωματικής τους ακεραιότητας σε διαρκή πιθανό κίνδυνο.

Σε βάρος τους, αλλά και σε βάρος δύο ακόμη ομοεθνών συνεργών τους, τα στοιχεία των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορία ανθρώπων κατ’ επάγγελμα, από κοινού σε βάρος ανηλίκων.

EPETEIA THESS 22021 06 17

Από την έρευνα προέκυψε ότι, δύο ζευγάρια εκ των συλληφθέντων, εξανάγκαζαν, κατά περίπτωση και καθημερινά σε επαιτεία τα ανήλικά παιδιά τους ή τα άφηναν για τον ίδιο λόγο υπό την εποπτεία και σε κάποιες περιπτώσεις τα παρέδιδαν στους υπόλοιπους συνεργούς τους.

Σε κάθε περίπτωση, τα ανήλικα παιδιά, τα οποία υποχρέωναν να επαιτούν για πολλές ώρες, δεν φοιτούσαν σε σχολείο, ενώ δεν σιτίζονταν σωστά και κοιμούνταν σε πεζοδρόμια, κάτι που έθετε σε κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Αντιθέτως, οι δράστες διήγαγαν βίο που δεν συνάδει με την δραστηριότητά τους ως επαίτες, καθώς καρπώνονταν οι ίδιοι το οικονομικό όφελος από την εργασιακή εκμετάλλευση των προαναφερόμενων ανηλίκων.

EPETEIA THESS 52021 06 17

Κατασχέθηκαν δώδεκα κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούσαν για τις συνεννοήσεις τους, πιστωτικές κάρτες και χρηματικό ποσό.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ τα ανήλικα παιδιά παραδόθηκαν σε δομές για κατάλληλη αρωγή.

EPETEIA THESS 42021 06 17

EPETEIA THESS 32021 06 17

επιστροφή στην κορυφή