xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Καταδικάστηκε πρώην Δήμαρχος της Χαλκιδικής

20170215 125904

Αθώοι δύο πρώην Δημοτικοί Σύμβουλοι

Στο ακροατήριο του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης αναβίωσε μία υπόθεση που απασχόλησε τον πρώην καποδιστριακό Δήμο Τρίγλιας της Χαλκιδικής την περίοδο 2004-2005. Ο τότε Δήμαρχος όπως και οι δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι οποίοι ήταν πρόεδροι των δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων οδηγήθηκαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για τις διαδικασίες που ακολούθησαν αναφορικά με την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στην περιοχή και την προμήθεια ενός λεωφορείου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για την αποπληρωμή των δύο υποχρεώσεων έγινε δανεισμός ύψους 200.000 ευρώ από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Στην πορεία υπήρξαν καταγγελίες για τον τρόπο διαχείρισης των συγκεκριμένων ποσών ως προς τον τρόπο εξόφλησης. Το Ελεγκτικό Συνέδριο και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (σημερινή Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης) προχώρησαν σε σχετικό έλεγχο της υπόθεσης και στην συνέχεια την παρέπεμψαν στη Δικαιοσύνη όπου ο αρμόδιος Εισαγγελέας άσκησε διώξεις κατά του πρώην Δημάρχου, των δύο επικεφαλής των Δημοτικών Επιχειρήσεων καθώς και του υπαλλήλου της Ταμειακής Υπηρεσίας του Δήμου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης το 2018 και η απόφαση ήταν αθωωτική για τον υπάλληλο και καταδικαστική για τους τρεις αιρετούς. Σχεδόν τρία χρόνια μετά ακολούθησε το Εφετείο, όπου στον πρώην Δήμαρχο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης με τριετή αναστολή ενώ αθωώθηκαν οι πρόεδροι των δύο Δημοτικών Επιχειρήσεων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η καταδίκη του πρώην αυτοδιοικητικού ήταν αποτέλεσμα της μη τήρησης των προβλεπόμενων διαδικασιών αναφορικά με τον τρόπο αποπληρωμής των δύο έργων ενώ ουδέποτε συνέτρεξε λόγος διασπάθισης δημόσιου χρήματος, τόσο από τον ίδιο όσο και από τους υπόλοιπους κατηγορούμενους.

Αξίζει να σημειωθεί πως σε ό,τι αφορά το αρδευτικό έργο ολοκληρώθηκε και δόθηκε από εκείνη την περίοδο σε χρήση, καλύπτοντας ανάγκες ζωτικής σημασίας για τις καλλιέργειες της ευρύτερης περιοχής.

Τελευταία τροποποίηση στιςΣάββατο, 19 Ιουνίου 2021 13:23
επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2