Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κ. Μάλαμα: Εκτός από φωτογραφίες τι άλλο αποκόμισε ο κ. Καλαφάτης από την επίσκεψη του στο Νομό Έβρου;

malama trapezi vouli

Μετά την επίσκεψη του ΥΜΑΘ στον ακριτικό Νομό

Σκληρή κριτική στον Υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Στ. Καλαφάτη ασκεί με ανακοίνωσή της η Αν. Τομεάρχη Μακεδονίας - Θράκης ΣΥΡΙΖΑ και Βουλευτής Χαλκιδικής, Κυριακή Μάλαμα, με αφορμή την επίσκεψη του ΥΜΑΘ στον Έβρο, κατηγορώντας τον ότι προτιμά τις φωτογραφίες στο φράχτη που υπάρχει εκεί για την αποτροπή εισόδου μεταναστών και όχι τα προβλήματα της οικονομίας που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι.

Αναλυτικά η δήλωση της κ. Μάλαμα:

"Ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης, στην πρώτη του επιτόπια επίσκεψη από την ημέρα που ανέλαβε το χαρτοφυλάκιο του Μακεδονίας Θράκης επέλεξε το Νομό Έβρου, ένα Νομό με τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες, που όμως αντιμετωπίζει μεγάλες αναπτυξιακές προκλήσεις. Δυστυχώς, ο κύριος Υφυπουργός ενδιαφέρθηκε περισσότερο για φωτογραφίες με φόντο τον φράχτη αποτροπής μεταναστών και λιγότερο για το πως η οικονομία και η κοινωνία του Νομού Έβρου θα ανακάμψουν μετά από την κρίση.
Ίσως να είχε ενδιαφέρον ο κύριος Καλαφάτης να πάει και στους συνοριακούς σταθμούς του Έβρου που παραμένουν κλειστοί για το εμπόριο και τον τουρισμό. Το το έθεσε το θέμα, άλλωστε και ο τοπικός επιμελητηριακός κόσμος. Ίσως να μπορούσε ο κύριος Υφυπουργός να επισκεφτεί την αγορά της Αλεξανδρούπολης για να δει τα προβλήματα της πραγματικής οικονομίας. Θα μπορούσε να συναντήσει τον αγροτικό κόσμο. Θα μπορούσε, επίσης, να ενδιαφερθεί για το ανεξάντλητο πολιτιστικό και οικολογικό απόθεμα του Έβρου, το οποίο θα πρέπει να μεταβληθεί σε κινητήριο μοχλό ανάπτυξης για τον τόπο.
Παρόλα αυτά, είναι θετικό που ο Υφυπουργός άκουσε και κατέγραψε τα προβλήματα των εκπροσώπων των επαγγελματικών φορέων, είναι θετικό που ενημερώθηκε για την πορεία ανάπτυξης των μεγάλων υποδομών του Νομού Έβρου. Το ερώτημα είναι όμως ένα : θα τα επεξεργαστεί όλα αυτά στο Υπουργείο του ή θα αρκεστεί μόνο στα φωτογραφικά στιγμιότυπα από την επίσκεψη;".

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020