Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το ελιξίριο του παντοτινού έρωτα

cover pera apo tin aiwniotita21

"Πέρα από την αιωνιότητα" της Ιουλίας Ιωάννου

Βρισκόμαστε στο Παλέρμο του 1920 και γνωρίζουμε τον Δρ. Σαλάφια (υπαρκτό πρόσωπο), γνωστό χημικό και ταριχευτή της εποχής, ο οποίος αναλαμβάνει να ταριχεύσει τη δίχρονη κόρη του Μάριο Λομπάρντο (επίσης υπαρκτό πρόσωπο) Ροζαλία. Η μικρή Ροζαλία είχε πέσει θύμα της Ισπανικής γρίπης. Το μουμιοποιημένο σώμα του κοριτσιού είναι σήμερα γνωστό ως η ωραία κοιμωμένη ή η κούκλα του θανάτου. Ο ήρωας του βιβλίου, ο Αντόνιο, είναι ο βοηθός του Δρ. Σαλάφια, ο οποίος μυείται στα μυστικά αυτής της μακάβριας επιστήμης.

Η συγγραφέας μπολιάζει την πλούσια μυθοπλασία της με ιστορικές στιγμές, με γεγονότα που συνέβησαν στην πραγματικότητα, όσο απίστευτα κι αν μας φαίνονται.

Τι σχέση έχουν οι επιστημονικές και υπαρξιακές αναζητήσεις του Αντόνιο με την εξέγερση των µεταλλωρύχων στο Μεγάλο Λιβάδι του "σιδερένιου νησιού" τη Σέριφο και την αιµατηρή εξέλιξή της τον Αύγουστο του 1916; Και πως οικογενειακά μυστικά πολλών γενεών και μοιραίοι έρωτες απειλούν την ευτυχία τόσων ανθρώπων;

Το «Πέρα από την αιωνιότητα» είναι ένα µυθιστόρηµα καταιγιστικών ανατροπών, βασισµένο σε αληθινά γεγονότα που εξελίσσεται γρήγορα σε ένα θρίλερ ανατροπών πάνω σε λεπτές ράγες. Μια ιστορία για την αφοσίωση και το άσβεστο πάθος, µια τραγωδία δίχως τέλος ώσπου να γνωρίσουν οι ήρωες το µεγαλείο της αγάπης.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις "Πηγή"

Από το οπισθόφυλλο

Παλέρµο 1920. O νεαρός Αντόνιο παρακολουθεί την ταρίχευση της δίχρονης Ροζαλίας Λοµπάρντο από τον διάσηµο ταριχευτή Αλφρέντο Σαλάφια.

Μεγάλο Λιβάδι, Σέριφος. Ο δεκαπεντάχρονος Μενέλαος βιώνει την εξέγερση των µεταλλωρύχων και την αιµατηρή εξέλιξή της τον Αύγουστο του 1916.

Λαύριο 1896. Ο Λεωνίδας µένει ολοµόναχος στον κόσµο, µετά τον θάνατο του πατέρα του και την εξαφάνιση της µητέρας του.

Ασύνδετα γεγονότα, σε διαφορετικούς τόπους και χρόνους, καθορίζουν την τραγική ένωση τριών ανδρών.

Ανάµεσά τους πρόσωπα και τόποι, που στο πλαίσιο της ιστορίας αποκτούν µελανούς χρωµατισµούς, εκτρέπονται στο απρόβλεπτο και επιστρέφουν πάλι, µε το µη προβλέψιµο της ανθρώπινης ψυχής.

Ένας παράνοµος έρωτας και µια εµµονή οδηγούν σε απροσδόκητες καταστάσεις, καθώς το κυνήγι για το µυστικό της αθανασίας θα ανατρέψει τα αρχικά σχέδια.

author ioannou 510x680

Η συγγραφέας

Η Ιουλία Ιωάννου γεννήθηκε και ζει στο Αγρίνιο. Έχει σπουδάσει Οπτικός και για αρκετά χρόνια δούλεψε στον ιδιωτικό τοµέα.Το 2015 εκδόθηκε το πρώτο της βιβλίο µε τίτλο: «Έτσι ξαφνικά έγιναν όλα». Ακολούθησαν το 2016 οι «Απώλειες», το 2017 τα «Ασηµένια µάτια» και τα «Μετέωρα Μυστικά» το 2019. Από το 2009 είναι διαχειρίστρια της ιστοσελίδας www.vivlio-life.gr, όπου δηµοσιεύονται βιβλιοκριτικές, συνεντεύξεις, δελτία τύπου για ενηµέρωση επερχόµενων εκδηλώσεων και παρουσίαση νέων εκδόσεων από τους εκδοτικούς οίκους της χώρας. Είναι παντρεµένη µε τον αθλητικογράφο Χρήστο Στούµπο και µητέρα τριών παιδιών.

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020