Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζητούν υπηρεσίες και δομές στην Ιερισσό Χαλκιδικής

198828000 329038645506599 4788682419465173807 n

Ψήφισμα της Κοινότητας και κατοίκων

Αγανακτισμένοι εμφανίζονται κάτοικοι στην Ιερισσό Χαλκιδικής, οι οποίοι κάνουν λόγο "για μεθοδευμένη καθυστέρηση σε καίρια δομικά και λειτουργικά θέματα του Δήμου". Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε ενημερωτική συγκέντρωση από το Συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας.

Η τοπική κοινωνία κάνει λόγο για "παράνομη διατήρηση των δημοτικών υπηρεσιών εκτός της νόμιμης έδρας τους, καθυστέρηση δύο χρόνων, με υπαιτιότητα από ότι φαίνεται του Δήμου, της διαδικασίας παραχώρησης οικοπέδου για το Αστυνομικό Τμήμα Αριστοτέλη και για πολύχρονη έλλειψη ιατρικού προσωπικού στο μεγαλύτερο πληθυσμιακό κέντρο της ΒΑ Χαλκιδικής". "Είναι τα σημαντικότερα θέματα που εξόργισαν τους κατοίκους και διατράνωσαν προς τους υπαίτιους με την σύνταξη ψηφίσματος ότι ΔΕ ΘΑ ΑΝΕΧΤΟΥΝ άλλες μεθοδεύσεις σε βάρος των δημοτών αλλά και την νόμιμης και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου", επισημαίνει.

Ακολουθεί το ψήφισμα του Τοπικού της Ιερισσού και των Δημοτών:

"Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α

ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ

Εμείς οι κάτοικοι της Ιερισσού συγκεντρωθήκαμε σήμερα στις 20-6-2021, στον προαύλιο χώρο του Κέντρου Πολιτισμού στην Ιερισσό, για να διαμαρτυρηθούμε για την καθυστέρηση επίλυσης χρόνιων και πολύ βασικών προβλημάτων που ταλαιπωρούν τον τόπο και τους πολίτες και είναι:

1. Η άμεση εφαρμογή της με αρ. 1445/2020 απόφασης του ΣτΕ για την επαναφορά όλων των Υπηρεσιών στην έδρα του δήμου χωρίς άλλη χρονοτριβή και χωρίς εξαιρέσεις, παρεκκλίσεις και προσχήματα του τύπου έλλειψη χώρων στέγασης, μετακίνηση υπαλλήλων…  Αυτά τα προβλήματα έπρεπε να είναι ήδη λυμένα.


2. Η επίσπευση των διαδικασιών επανίδρυσης του Α.Τ. Αριστοτέλη στην έδρα του δήμου και η συνεχής και πιεστική όχληση στους αρμόδιους φορείς που θα δώσουν το πράσινο φως για την ίδρυσή του.


3. Η στελέχωση του περιφερειακού ιατρείου της Ιερισσού με μόνιμο ιατρικό προσωπικό που να καλύπτει επαρκώς τις ανάγκες των πολιτών σε θέματα ιατρικών εξετάσεων, αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών και συνταγογράφηση φαρμάκων.

Ζητούμε την ανάληψη επείγουσας μέριμνας εκ μέρους του δήμου και την χορήγηση άμεσης προτεραιότητας για την επίλυση των άνω θεμάτων. Δηλώνουμε ότι η επίλυση για τα τρία αυτά θέματα δεν παίρνει περαιτέρω αναβολή και κάθε χρονοτριβή από δω και στο εξής θα εκλαμβάνεται σαν ολιγωρία και αδιαφορία για τα φλέγοντα αυτά ζητήματα".

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020