Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μια τρυφερή ιστορία για τους μικρούς φίλους

cover i neraida tis pipilas21

"Η Νεράιδα της Πιπίλας": Το παραμύθι της Δ. Βασιλειάδη

Kυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη το παιδικό παραμύθι της Δελίνας Βασιλειάδη «Η Νεράιδα της Πιπίλας» σε εικονογράφηση Δήμητρας Πέππα.

«Όταν ένα παιδί αποφασίσει πως πια δεν χρειάζεται την πιπίλα του, την ώρα που κοιμάται, έρχεται κρυφά η Νεράιδα της Πιπίλας, την παίρνει και στη θέση της αφήνει ένα όμορφο δώρο» είπαν στη Μαρία οι γονείς της, όταν αυτή τους ανακοίνωσε με περηφάνια πως θα πετάξει τις πιπίλες της επειδή μεγάλωσε!

Μια μαγική τρυφερή ιστορία με πρωταγωνιστές τη Μαρία, ένα μικρό κορίτσι που μεγαλώνει και ωριμάζει, τους γονείς της που τη λατρεύουν, ένα αστέρι που από ψηλά όλα τα βλέπει και μια νεράιδα που συλλέγει πιπίλες και χαρίζει απλόχερα όμορφα δώρα στα παιδιά…

Το παραμύθι «Η Νεράιδα της Πιπίλας» της Δελίνας Βασιλειάδη απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής ηλικίας και μπορεί κανείς να το προμηθευτεί από όλα τα ενημερωμένα βιβλιοπωλεία πανελλαδικά, από το διαδίκτυο, καθώς και από την ιστοσελίδα της εκδοτικής Μιχάλη Σιδέρη (https://siderisbooks.gr).

ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΔΕΛΙΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΜΙΧΑΛΗ ΣΙΔΕΡΗ:

ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ

ΡΟΜΙ ΚΑΙ ΜΙΡΑΝΤΑ

Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΗΣ ΠΙΠΙΛΑΣ

ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑΪΖΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ

ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ

Βιογραφικό της Δελίνας Βασιλειάδη

Η Δελίνα Βασιλειάδη (καλλιτεχνικό ψευδώνυμο της Δέσποινας Βασιλειάδου) γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στη Θεσσαλονίκη. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη, τη Μυρτάλη.

Από μικρή εκδήλωσε την αγάπη της για την τέχνη, τη ζωγραφική, τα χρώματα, το θέατρο, τα βιβλία. Μαθήτευσε κοντά στη ζωγράφο μητέρα της Λιζέτα Βασιλειάδη, στο εργαστήριο του πρωτοπόρου εικαστικού Στέλιου Μαυρομάτη, καθώς και σε μια Πειραματική Σχολή Ζωγραφικής για παιδιά.

Σπούδασε, με υποτροφίες σε κάθε έτος, Χρηματοοικονομική και Λογιστική (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), όπου αρίστευσε και πρώτευσε, ορκίζοντας η ίδια το έτος της, καθώς και υποκριτική και σκηνοθεσία θεάτρου και κινηματογράφου (Παράθλαση, New York Film Academy). Έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια, μαθήματα και master classes για τον κινηματογράφο και το θέατρο (υποκριτική, σκηνοθεσία, συγγραφή).

Εργάστηκε πολλά χρόνια στον χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά πλέον έχει αφοσιωθεί στην τέχνη, ιδιαίτερα στη συγγραφή, όπου έχει αποσπάσει πολλά σημαντικά βραβεία. Επιγραμματικά έχει λάβει δύο φορές το Βραβείο Θεατρικού έργου της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (2017, 2018), Έπαινο για Θεατρικό έργο (2018) και Βραβείο Παραμυθιού (2020) της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, 1ο (2019) και 2ο (2018) Βραβείο για Διήγημα και Έπαινο (2018) για Παραμύθι από τον Όμιλο για την Unesco, Βραβείο Παραμυθιού από τον Ε.Π.Ο.Κ., Βραβείο (2020) και Έπαινο Παραμυθιού (2019) της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, Βραβείο Παραμυθιού από την ΑΝΙΜΑ εκδοτική (2017), 1ο Βραβείο Θεατρικού έργου (2018 και 2019), Έπαινο Φανταστικού Διηγήματος, Έπαινο Διηγήματος και Τιμητική Διάκριση Παραμυθιού από το Περιοδικό Κέφαλος (2019), Βραβείο Παραμυθιού (2018) και Έπαινο Παραμυθιού (2019) από την Ε.Τ.Ε.Π. Κερατσινίου και 2ο Βραβείο Παραμυθιού στον παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Συλλόγου Λόγου-Τέχνης-Μουσικής «ΛΙΝΟΣ». Το θεατρικό έργο «Παράδεισος κατ’ οίκον» συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Ε.Π.Ο.Κ. «ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ 2020», «Το παιχνίδι της Αλίκης» συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Ε.Π.Ο.Κ. «ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ 2019» και ανακηρύχθηκε «Θεατρικό έργο της χρονιάς 2019» από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος, το θεατρικό έργο «Πέρασμα» ανακηρύχθηκε «Θεατρικό έργο της χρονιάς 2018» από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος, το παιδικό παραμύθι «Ρόμι και Μιράντα» συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Ε.Π.Ο.Κ. «ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ 2019» και το παραμύθι «Τα χαμένα χρώματα του ουράνιου τόξου» ανακηρύχθηκε «Παιδικό Παραμύθι της χρονιάς 2017» από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος. Είναι πολιτιστική συντάκτρια -χρόνια γράφει θεατρικές κριτικές σε blogs και free press έντυπα (Εξώστης, φιλμ νουάρ)-, εικονογράφησε το παραμύθι «ο φιλάργυρος» για το βιβλίο «Παραμυθάδες και Ζωγράφοι», συμμετείχε σε video-art projects, ντοκιμαντέρ και ταινίες Ελλήνων και ξένων σκηνοθετών, ενώ συνεργάστηκε και με το Κ.Θ.Β.Ε. ως Βοηθός Σκηνοθέτις, Σκηνοθέτις και Συγγραφέας. Έχει πραγματοποιήσει πολλές ατομικές εκθέσεις ζωγραφικής εντός και εκτός συνόρων. Το 2014 επιλέχθηκε να εκθέσει τη δουλειά της στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Λουξεμβούργο και κατόπιν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες.

Το 2021 η Δελίνα με το βραβευμένο θεατρικό της έργο «Πέρασμα» συμμετείχε στο The Greek Play Project New York 2021. Το «Πέρασμα» παρουσιάστηκε διαδικτυακά στα αγγλικά με τον τίτλο “Passage” από το Eclipses Group Theater NY και το The Greek Play Project. Κείμενά της, διηγήματα, παραμύθια και θεατρικά έργα, έχουν παρουσιαστεί σε πολλά πολιτιστικά έντυπα καθώς και στο ραδιόφωνο στην Ελλάδα και το εξωτερικό -το έργο της «ΠΕΡΑΣΜΑ», όπως και πολλά παραμύθια της παρουσιάστηκαν στο ομογενειακό ραδιόφωνο «Hephaestus radio» της Αυστρίας-, πίνακές της συμπεριλαμβάνονται σε βιβλία τέχνης και βρίσκονται σε συλλογές σε Ευρώπη και Αμερική, ενώ ελληνικά και ξένα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας σε όλον τον κόσμο, έντυπα και ηλεκτρονικά, έχουν πραγματοποιήσει αφιερώματα για τη δουλειά της.
Έχουν εκδοθεί συνολικά έξι παραμύθια και τέσσερα θεατρικά έργα της («Πέρασμα», «Το παιχνίδι της Αλίκης», «Νανούρισμα», «Παράδεισος κατ’ οίκον»), ενώ σύντομα θα κυκλοφορήσουν τα θεατρικά έργα «Χάρτινες Μοίρες» και «Μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά» από την ΚΑΠΑ εκδοτική.

Τα κείμενα της Δελίνας, τα θεατρικά έργα, τα διηγήματα και τα παραμύθια της, έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά. Μέσα στο 2021 θα κυκλοφορήσουν στα αγγλικά από μια Βρετανική εκδοτική εταιρεία τα θεατρικά της έργα “Passage” («Πέρασμα»), “Playing with Alice” («Το παιχνίδι της Αλίκης») και “Paper Fates” («Χάρτινες Μοίρες») σε Ευρώπη, Αμερική, Ασία και Αυστραλία.

Η Δελίνα Βασιλειάδη είναι τακτικό μέλος της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών, το αρχαιότερο λογοτεχνικό σωματείο της Ελλάδος, της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών, της Εθνικής Εταιρείας των Ελλήνων Λογοτεχνών, του Ελληνικού Τμήματος της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου και του με έντονη φιλανθρωπική δράση πολιτιστικού συλλόγου «Το ράφι της αγάπης», ενώ το 2020 εντάχθηκε στο The Greek Play Project.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε:

το προσωπικό site της Δελίνας Βασιλειάδη:

www.delinavasiliadi.gr 

την ιστοσελίδα του Κ.Θ.Β.Ε.:

https://www.ntng.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=64&item=35487

και την ιστοσελίδα του The Greek Play Project:
http://www.greek-theatre.gr/public/gr/greekplay/index/view/86.

ΕΚΔΟΣΕΙΣ:
2021 «ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ» (παιδικό παραμύθι) Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
2021 «ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑΪΖΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ» (παιδικό παραμύθι) Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
2021 «Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΗΣ ΠΙΠΙΛΑΣ» (παιδικό παραμύθι) Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
2020 «ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ» (θεατρικό έργο) ΚΑΠΑ Εκδοτική
2020 «ΝΑΝΟΥΡΙΣΜΑ» (θεατρικό έργο-συλλογικός τόμος «Εν αρχή ην το τέλος») Εκδόσεις Ανεμόεσσα
2019 «ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ» (θεατρικό έργο) ΚΑΠΑ Εκδοτική
2019 «ΡΟΜΙ ΚΑΙ ΜΙΡΑΝΤΑ» (παιδικό παραμύθι) Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
2018 «ΠΕΡΑΣΜΑ» (θεατρικό έργο) ΚΑΠΑ Εκδοτική
2018 «ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ» (παιδικό παραμύθι) Εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη
2018 «Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΗΣ ΠΙΠΙΛΑΣ» (παιδικό παραμύθι) ΑΝΙΜΑ εκδοτική
ΥΠΟ ΕΚΔΟΣΗ:
«ΧΑΡΤΙΝΕΣ ΜΟΙΡΕΣ» (θεατρικό έργο) ΚΑΠΑ εκδοτική
«Μ’ ΑΓΑΠΑ ΔΕΝ Μ’ ΑΓΑΠΑ» (θεατρικό έργο) ΚΑΠΑ εκδοτική
“PAPER FATES” (θεατρικό έργο στα αγγλικά) On time books Publishing House
“PLAYING WITH ALICE” (θεατρικό έργο στα αγγλικά) On time books Publishing House
“PASSAGE” (θεατρικό έργο στα αγγλικά) On time books Publishing House

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΒΡΑΒΕΙΑ:
ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΕΡΓΑ:
ΠΕΡΑΣΜΑ:
• Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (2017)
• Α’ Βραβείο, «Βιβλίο (θεατρικό έργο) της χρονιάς 2018» από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος
ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ:
• Συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Ε.Π.Ο.Κ. «ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ 2020»
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΗΣ ΑΛΙΚΗΣ:
• Α’ Βραβείο της Ένωσης Ελλήνων Λογοτεχνών (2018)
• Έπαινος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (2018)
• Α’ Βραβείο, «Βιβλίο (θεατρικό έργο) της χρονιάς 2019» από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος
• Συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Ε.Π.Ο.Κ. «ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ 2019»
ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ:
Η ΝΕΡΑΪΔΑ ΤΗΣ ΠΙΠΙΛΑΣ:
• Βραβείο από την ΑΝΙΜΑ εκδοτική (2017)
ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΥΡΑΝΙΟΥ ΤΟΞΟΥ:
• Α’ Βραβείο, «Βιβλίο (παιδικό παραμύθι) της χρονιάς 2017» από το λογοτεχνικό περιοδικό Κέφαλος
ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΠΟΥ ΤΑΪΖΕ ΤΑ ΠΟΥΛΙΑ:
• 2ο βραβείο του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος (2018)
Η ΦΥΛΑΚΑΣ ΤΩΝ ΞΕΧΑΣΜΕΝΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ:
• 3ο βραβείο από την Ε.Τ.Ε.Π. Κερατσινίου (2018)
ΤΟ ΑΣΤΕΡΑΚΙ:
• Έπαινος του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος (2018)
ΡΟΜΙ ΚΑΙ ΜΙΡΑΝΤΑ:
• Β’ ΒΡΑΒΕΙΟ στον παγκόσμιο λογοτεχνικό διαγωνισμό του Συλλόγου Λόγου-Τέχνης-Μουσικής «ΛΙΝΟΣ» (εκδόσεις βιβλία-παραμύθια 2019-2020)
• Συμπεριλήφθηκε στη λίστα του Ε.Π.Ο.Κ. «ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑ 2019»
ΤΟ ΑΓΟΡΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕ (Ο ΖΩΓΡΑΦΟΣ):
• 1ο βραβείο του Ομίλου για την UNESCO Τεχνών, Λόγου & Επιστημών Ελλάδος (2019)
• Β’ βραβείο στον 10ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό του Ε.Π.Ο.Κ.
• 3ο βραβείο στον 39ο Διαγωνισμό Λογοτεχνών Π.Ε.Λ. (2020)
ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΑΪΔΟΝΗΣΙ:
• 3ο βραβείο από την Ένωση λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος (2020)
• Έπαινος από την Ε.Τ.Ε.Π. Κερατσινίου (2019)
ΠΟΙΗΣΗ:
• Έπαινος και Τιμητική Διάκριση στον Β’ Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης της Εταιρείας Τεχνών και Γραμμάτων Πειραιά (2005).

ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΑΤΟΜΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ:
• 2016 Θεσσαλονίκη, Γκαλερί Τέχνης Λόλα Νικολάου, Το Κόκκινο
• 2015 Θεσσαλονίκη, Γκαλερί Τέχνης Λόλα Νικολάου, Δράσις Αντίδρασις
• 2014 Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κτίριο R29 της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Thesis-Antithesis
• 2014 Λουξεμβούργο, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κτίριο Jean Monnet της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας του Λουξεμβούργου, Στο πλαίσιο της Ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ΩΔΕΣ, Thesis-Antithesis
• 2008 Θεσσαλονίκη, Παλαιό Αρχαιολογικό Μουσείο (Γενί Τζαμί), Υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αντανακλάσεις ΙΙ
• 2007 Σύρος, Πινακοθήκη Κυκλάδων, Υπό την αιγίδα του Δήμου Ερμούπολης, Ερμουπόλεια 2007, Αντανακλάσεις
• 2007 Θεσσαλονίκη, Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο, Ενοράσεις
• 2006 Αθήνα, γκαλερί ΑΡΓΩ, Αμφισημίες
• 2005 Θεσσαλονίκη, Κέντρο Αρχιτεκτονικής, Υπό την αιγίδα του Α’ Δημοτικού Διαμερίσματος Θεσσαλονίκης, Σχεδόν η άλλη όψη

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020