Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χαρδαλιάς: Πάνω από 50 πυρκαγιές στη χώρα σήμερα

whatsapp image 2021 07 10 at 18.26.52

Επί ποδός η Πυροσβεστική και η Πολιτική Προστασία

Έκτακτη ενημέρωση πραγματοποίησε στις 6.00 το απόγευμα από το κτίριο Φάρος της Πολιτικής Προστασίας ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον Εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιπύραρχο Βασίλη Βαθρακογιάννη, σχετικά με τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν σήμερα, χαρακτηρίζοντάς τη "δύσκολη μέρα", καθώς οι άνεμοι πνέουν 6 και 7 μποφόρ και με ριπές φτάνουν τα 8 μποφόρ.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, μετά τις χθεσινές 52 πυρκαγιές, σήμερα εκδηλώθηκαν άλλες 51 δασικές πυρκαγιές. Λίγο μετά τις 11.00 το πρωί εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο Βαρνάβα Αττικής. «Αυτή τη στιγμή η εικόνα της πυρκαγιάς είναι εξαιρετικά βελτιωμένη. Αντιμετωπίζονται διάσπαρτες εστίες εντός της περιμέτρου και οι δυνάμεις παραμένουν ισχυρές. Επιχειρούν ισχυρές επίγειες δυνάμεις, με οχήματα και πεζοπόρα τμήματα, καθώς και 6 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη μαζί με το Beriev-200. Την πυρκαγιά συντονίζει ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης, με τον οποίο βρεθήκαμε από το πρωί στο πεδίο κι εκείνος παραμένει στο σημείο», ανέφερε ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Επίσης επεσήμανε ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ελευσίνας και του Ασπροπύργου, στα τοπωνύμια Ρουπάκι, Πάτημα και Σοφό πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν από τις 10.30 το πρωί διάσπαρτες εστίες πυρκαγιάς σε χαμηλή βλάστηση. «Κάποιες από αυτές πλησίασαν βιομηχανικές εγκαταστάσεις επί της Λεωφόρου Δερβενοχωρίων, αλλά οι πυροσβεστικές δυνάμεις απέτρεψαν την επέκταση τους. Σε διαφορετικά χρονικά διαστήματα πραγματοποιήθηκε διακοπή της κυκλοφορίας από την Ελληνική Αστυνομία στη Λεωφόρο Νάτο, στη Λεωφόρο Δερβενοχωρίων, στη Λεωφόρο Ζωοδόχου Πηγής, αλλά και σε άλλους κάθετους δρόμους» σημείωσε.

Ακόμη, λίγο πριν τη 1.00 το μεσημέρι εκδηλώθηκε αγροτοδασική πυρκαγιά στη Νέα Ιωνία Βόλου, η οποία και αντιμετωπίστηκε μέσα σε 1 ώρα και λίγο πριν τις 2.00 το μεσημέρι σημειώθηκε μεγάλη αγροτοδασική πυρκαγιά στα Στύρα Ευβοίας. «Η πυρκαγιά με τη βοήθεια των ανέμων κινήθηκε νότια, με αποτέλεσμα ο Επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων να εισηγηθεί την προληπτική απομάκρυνση των κατοίκων του παραλιακού οικισμού Νιμπορειό, οι οποίοι άλλωστε ειδοποιήθηκαν και μέσω του 112. Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, χωρίς όμως, αυτή τη στιγμή, να απειλεί μέχρι στιγμής κατοικίες και υποδομές», τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς.

Υπενθυμίζεται ότι και στη Χαλκιδική, λίγο μετά τις 10.00 το πρωί, εκδηλώθηκε πυρκαγιά στη Βεργιά, με αποτέλεσμα να καεί ολοσχερώς ένα σπίτι (δείτε εδώ)

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020