ΡΟΗ 24/7:

ΙΣΘ: "Εμβολιασμός σήμερα, όχι το φθινόπωρο…"

kfmh isth17072021

Σε εγρήγορση οι γιατροί της Θεσσαλονίκης

Συνεχείς συσκέψεις και συναντήσεις έχει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Νίκος Νίτσας προκειμένου να υλοποιηθεί, χωρίς καθυστερήσεις λόγω διακοπών, το νέο project του θεσμικού οργάνου των γιατρών να πείσουν με το… παράδειγμα τους, όσους ανεμβολίαστους δεν αποφασίζουν να κάνουν το εμβόλιο για αντιεπιστημονικούς λόγους.

Ήδη χίλιες αφίσες έχουν σταλεί σε υγειονομικές περιφέρειες, δομές υγείας, νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΚΑΠΗ και δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με βασικό σύνθημα «Εμείς οι γιατροί εμβολιαστήκαμε, εσύ;» Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Νίτσας συμμετείχε την Πέμπτη και σε σύσκεψη με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και τον Δήμαρχο Καλαμαριάς Γιάννη Δαρδαμανέλη.

Ο πρόεδρος του ΙΣΘ σε δηλώσεις του αμέσως μετα το τέλος της σύσκεψης επεσήμανε ότι «χαιρετίζουμε την απόφαση της πολιτείας να επιστρέψουν οι εμβολιασμοί στο φυσικό τους χώρο, που αυτός δεν είναι άλλος από το ιδιωτικό ιατρείο. Άλλωστε ο προσωπικός-οικογενειακός γιατρός του καθενός, ήταν, είναι και θα είναι ο πιο αξιόπιστος σύμβουλος σε ερωτήματα ή ενδοιασμούς για τον εμβολιασμό και την υγεία του. Το τείχος εμπιστοσύνης μεταξύ γιατρών και ασθενών έχει χτιστεί εδώ και πολλά χρόνια και θα έπρεπε να αξιοποιηθεί περισσότερο και νωρίτερα, όπως είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή της έναρξης της επιχείρησης "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ"».

Να θυμίσουμε ότι έχει ανακοινωθεί πριν από λίγες ημέρες ότι οι πολίτες θα μπορούν να εμβολιάζονται χωρίς οικονομική υποχρέωση και στα ιδιωτικά ιατρεία. Επίσης κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης και όσοι δεν μπορούν να μετακινηθούν θα εμβολιάζονται κατ΄οίκον από ιδιώτες γιατρούς και πάλι χωρίς κάποιο οικονομικό αντίτιμο. Αναμένονται σχετικές ανακοινώσεις με λεπτομέρειες από το υπουργείο υγείας.

Ο κ. Νίτσας επανέλαβε ότι «οι συνάδελφοι γιατροί δεν έχουν σταματήσει να ενημερώνουν τους πολίτες για την αναγκαιότητα των εμβολίων. Εμείς είμαστε αυτοί που ξέρουμε την κατάσταση της υγείας των πολιτών και εμείς είμαστε αυτοί που τους καθησυχάζουμε ή τους αποτρέπουμε, σε πολύ σπάνιες περιπτώσεις, ώστε να εμβολιαστούν ή όχι. Η πολιτεία εξασφάλισε την προμήθεια και διανομή των εμβολίων, κι εμείς οι γιατροί εξηγήσαμε και διευκρινίσαμε στους πολίτες όλες τις μελέτες, έρευνες, παρενέργειες, κλπ. Σήμερα καλούμαστε να επιλέξουμε την επιστήμη ή τον… σκοταδισμό.» Ο κ. Νίτσας πρόσθεσε ότι ο ΙΣΘ σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορεί να οργανώσει άμεσους εμβολιασμούς, τόσο σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, όσο και στις εγκαταστάσεις του συλλόγου (στο κέντρο της πόλης αλλά και στην Καλαμαριά).

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2