xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Δήμος Αριστοτέλη: 3 εκατ. ευρώ για 23 χλμ. ασφαλτοστρώσεων σε όλους τους οικισμούς

Ασφαλτοστρώσεις 3.000.000 ευρώ

Έχει εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση

Στη συνολική αναβάθμιση του εσωτερικού οδικού δικτύου των 16 οικισμών που απαρτίζουν τον Δήμο Αριστοτέλη, αποσκοπούν τα έργα ασφαλτοστρώσεων και τσιμεντοστρώσεων συνολικού μήκους 23 χιλιομέτρων (άνω των 90 οδών) με προϋπολογισμό 3.000.000 ευρώ, που εισέρχονται σε φάση υλοποίησης με τέσσερις διαγωνισμούς.
Τα τεύχη δημοπράτησης των διαγωνισμών εγκρίθηκαν από την Οικονομική Επιτροπή, ενώ ο σχεδιασμός αποτέλεσε συνέχεια της επιλογής του Δημάρχου Αριστοτέλη, Στέλιου Βαλιάνου για ένα οριζόντιο πλέγμα έργων που θα ωφελήσει όλους τους οικισμούς του Δήμου.
Η υπόδειξη των οδών που θα αναβαθμιστούν σε κάθε κοινότητα, έγινε από τα Τοπικά Συμβούλια.
Η χρηματοδότηση των έργων, είναι εξασφαλισμένη:
α) από τον διπλασιασμό μεταλλευτικών τελών υπέρ του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας που επιτεύχθηκε πρόσφατα χάρη στην επιμονή και συστηματική διεκδίκηση από τη Διοίκηση και προσωπικά τον Δήμαρχο.
β) από υφιστάμενους ίδιους πόρους του Δήμου,
γ) συμπληρωματικά από το Υπουργείο Εσωτερικών.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Βαλιάνος, επισημαίνει σχετικά: «Δεν αφήνουμε πόρο, που να μην τον αξιοποιούμε για το καλό της τοπικής κοινωνίας. Για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση και ταυτόχρονα σε όλους τους οικισμούς, υλοποιούμε ένα πλέγμα έργων που θα βελτιώσει συνολικά την ποιότητα ζωής και την καθημερινότητα για όλους τους συμπολίτες μας. Τα τέσσερα αυτά έργα, θα αποτελέσουν και μια απτή, ορατή απόδειξη, της αποτελεσματικότητας που μπορεί να έχει η μεθοδική διεκδίκηση στόχων, έναντι της εκάστοτε κυβέρνησης. Ο διπλασιασμός των μεταλλευτικών τελών, ενισχύει σημαντικά τα ταμεία του Δήμου μας και φροντίζουμε αυτό το όφελος να διαχυθεί άμεσα και οριζόντια στην κοινωνία. Συνεχίζουμε με σκληρή δουλειά να επιτυγχάνουμε στόχους. Συνεχίζουμε να προχωρούμε προς το μέλλον αλλάζοντας τον δήμο μας προς όφελος όλων, κάνοντας κάθε μέρα και ένα βήμα!».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2