Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μια τελετή έναρξης αλλιώτικη από τις άλλες λόγω Covid-19 (φωτο)

oltel3

Σημαιοφόροι της ελληνικής αποστολής ο Λευτέρης Πετρούνιας και η Άννα Κορακάκη

Με την τελετή έναρξης ξεκίνησαν σήμερα στο Τόκιο οι Ολυμπιακοί Αγώνες 2020, με καθυστέρηση ενός έτους λόγω του Covid-19. Ωστόσο, ακριβώς λόγω της πανδημίας, οι Ολυμπιακοί Αγώνες είναι διαφορετικοί, καθώς διεξάγονται χωρίς την παρουσία θεατών.

oltel1

Σε μία ασυνήθιστα σιωπηλή ατμόσφαιρα, ο Ιάπωνας αυτοκράτορας Ναρουχίτο και ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) Τόμας Μπαχ, φορώντας μάσκες, μπήκαν στο γήπεδο και υποκλίθηκαν και κάθισαν τηρώντας αποστάσεις.

olte2

Παρ' ότι οι διοργανωτές προσπάθησαν να δώσουν το πνεύμα της ιαπωνικής παράδοσης και στη συνέχεια τις παγκόσμιες διαστάσεις των Αγώνων, το στάδιο ήταν δραματικά σιωπηλό. Πάντως ιδιαίτερη ζεστασιά έδωσε το τραγούδι "Imagine" του John Lennon, ενώ με μα άκρως συμβολική κίνηση, οι Ιάπωνες επέλεξαν την τενίστρια Ναόμι Οσάκα να ανάψει το βωμό.

oltel ozaca

Κατά τη διάρκεια της τελετής μεταφέρθηκαν στο γήπεδο 5 γιγάντιοι ξύλινοι δακτύλιοι, που κατασκευάστηκαν από ξυλεία από δέντρα που αναπτύχθηκαν από τους σπόρους που έφεραν αθλητές από κάθε ένα από τα συμμετέχοντα έθνη στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώθηκαν από το Τόκιο.

oltel greace

Ακόμη και η παρέλαση των αθλητών ήταν με αυστηρούς κανόνες, μάσκες και αποστάσεις. Πάντως η ελληνική σημαία μπήκε πρώτη στο στάδιο - όπως ορίζεται - με σημαιοφόρους τον Λευτέρη Πετρούνια και την Άννα Κορακάκη.

E6 n2ieWUAc1Dsl

oltel5

oltel6

Τελευταία τροποποίηση στιςΠαρασκευή, 23 Ιουλίου 2021 19:04

Τελευταία άρθρα από τον/την Halkidiki Focus

Halkidikifocus 2014-2020