ΡΟΗ 24/7:

Σ. Δανιηλίδης: "Ελλιπής η διάταξη νόμου για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, πρέπει άμεσα να συμπληρωθεί"

83375592 2735451163157341 2238061317111939072 n

Δημόσια παρέμβαση-δήλωση του Δημάρχου Νεάπολης-Συκεών μετά την ψήφιση στη Βουλή της σχετικής τροπολογίας

Την άμεση συμπλήρωση της διάταξης νόμου σχετικά με την καθιέρωση της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τους εργαζομένους και τις εργαζόμενες στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, που ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ) ζητά με δημόσια παρέμβασή του ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών και πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικής Πολιτικής της ΚΕΔΕ, Σίμος Δανιηλίδης, κάνοντας λόγο για μια «ελλιπή διάταξη».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Δανιηλίδης στα μέσα του περασμένου Ιούνη, με δημόσια παρέμβαση-δήλωσή του απηύθυνε στην κυβέρνηση «επείγουσα έκκληση για άμεση νομοθέτηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού όλων των εργαζομένων στις ευαίσθητες δομές υγείας, κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας».

Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, ο Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Δυστυχώς είτε από λάθος, είτε από ατολμία, είτε από υπολογισμό του πολιτικού κόστους η τροπολογία η οποία προωθήθηκε χθες και ψηφίστηκε στο Ελληνικό Κοινοβούλιο για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς είναι ελλιπής και δεν καλύπτει κρίσιμες ομάδες εργαζομένων, ειδικά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που έχουν άμεση σχέση με ευάλωτες ομάδες.

»Πρώτον: Όλως περιέργως στη διάταξη δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στα ΚΑΠΗ, που από τη φύση του αντικειμένου τους έρχονται σε επαφή με ευάλωτες ομάδες συνανθρώπων μας με κίνδυνο είτε να νοσήσουν οι ίδιοι και οι ίδιες είτε να μεταδώσουν τον ιό σε ανυποψίαστους ηλικιωμένους και ηλικιωμένες. Ως εκ τούτου πρέπει να συμπεριληφθούν στον κατάλογο.

»Δεύτερον: Δεν περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς.

»Τρίτον: Ο τρόπος της διατύπωσης της διάταξης-άρθρου για τα ΚΔΑΠ, περιορίζει την υποχρεωτικότητα μόνο στους εργαζόμενους και στις εργαζόμενες στα ΚΔΑΠμεΑ, και όχι στο σύνολο των ΚΔΑΠ, που αποτελούν το 95% του εργατικού και στελεχιακού δυναμικού. Έτσι, είναι αναγκαίο και πρέπει να προβλεφθεί ο εμβολιασμός του συνόλου των εργαζομένων στα ΚΔΑΠ καθώς έρχονται σε επαφή με χιλιάδες παιδιά.

»Τέλος, είναι απορίας άξιο το γιατί αφέθηκε έξω από τον κατάλογο του υποχρεωτικού εμβολιασμού το εκπαιδευτικό προσωπικό. Στις αρχές Σεπτεμβρίου που θα ανοίξουν τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εκπαιδευτικοί.

»Για τους λόγους αυτούς, και προκειμένου να ενισχυθεί πλήρως ο αγώνας για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19, η ρύθμιση πρέπει να συμπληρωθεί άμεσα και η εφαρμογή της να επεκταθεί και για τις παραπάνω κατηγορίες εργαζομένων».

επιστροφή στην κορυφή