ΡΟΗ 24/7:

ΒΕΘ: Συνετή η αύξηση, κατά 2%, του κατώτατου μισθού

misthos

Μετά τις ανακοινώσεις του Πρωθυπουργού

Προς τη σωστή κατεύθυνση χαρακτηρίζει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, την αύξηση του κατώτατου μισθού, κατά 2%, από την 1η Ιανουαρίου του 2022, που ενέκρινε, χθες, το υπουργικό συμβούλιο μετά από σχετική εισήγηση του υπουργού Εργασίας, Κωστή Χατζηδάκη.

"Πρόκειται για μία συμβολική απόφαση που καταδεικνύει τις μελλοντικές προθέσεις της κυβέρνησης για αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς, την ίδια ώρα, να δημιουργεί, ουσιαστική οικονομική επιβάρυνση στις επιχειρήσεις, που τόσο έχουν πιεστεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση, αλλά και από την πανδημία" αναφέρει ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης επισημαίνοντας ωστόσο πως θα πρέπει οι εξαγγελίες για την αύξηση του κατώτατου μισθού να συνοδευτούν και από μειώσεις εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών, καθώς και από μειώσεις των φορολογικών συντελεστών των επιχειρήσεων, προκειμένου να γίνουν περισσότερο ανταγωνιστικές.

"Οι επιχειρήσεις καταβάλουν τιτάνιες προσπάθειες για να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και παράλληλα να δημιουργήσουν θέσεις εργασίας, κατά συνέπεια θα πρέπει να στηριχτούν από κοινοτικά κονδύλια και αναμφίβολα από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης" καταλήγει ο κ. Καπνοπώλης.

επιστροφή στην κορυφή