xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ανακαινισμένη και ενισχυμένη με νέους οικίσκους η Ευρωκατασκήνωση ΑμεΑ «Ολυμπιάς»

225335968 2953115151611940 9095986447086360936 n

Με την αξιοποίηση προγράμματος του Υπ. Εργασίας από το Δήμο Αριστοτέλη

Ενισχυμένη σε δυναμικότητα με τέσσερεις νέους οικίσκους απολύτως προσαρμοσμένους στις ανάγκες διαμονής και υποστήριξης ΑμεΑ, λειτουργεί αυτό το καλοκαίρι η Ευρωκατασκήνωση «Ολυμπιάς» του Δήμου Αριστοτέλη, στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής, ενταγμένη στο πλαίσιο του Κρατικού Προγράμματος Κατασκηνώσεων.
Ο Δήμος Αριστοτέλη προμηθεύτηκε τους νέους οικίσκους, αξίας 37.000 ευρώ, αξιοποιώντας πόρους σχετικού προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων. Η προσθήκη των νέων οικίσκων, οι οποίοι διαθέτουν όλες τις ανέσεις, βελτιώνουν σημαντικά την ποιότητα της φιλοξενίας των ΑμεΑ κατασκηνωτών που αξιοποιούν την Ευρωκατασκήνωση «Ολυπιάς» μέσω φορέων - μελών της ΠΟΣΓΚΑμεΑ, όπως η Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος (ΕΣΒΕ), η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) και το Ίδρυμα «Άγιος Δημήτριος» που ανήκει στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας ενώ συμμετέχουν και μεμονωμένοι κατασκηνωτές από την περιοχή του Δήμου Αριστοτέλη και άλλες περιοχές. Η κατασκήνωση για το καλοκαίρι του 2021 λειτουργεί σε τέσσερεις κατασκηνωτικές περιόδους των 10 ημερών, για κατασκηνωτές ΑμεΑ και τους συνοδούς τους.
Αξίζει να σημειωθεί ότι λόγω της πανδημίας όπως πέρσι, έτσι και φέτος η λειτουργία των κατασκηνώσεων ΑμεΑ εγκρίθηκε την τελευταία στιγμή με Κοινή Υπουργική Απόφαση, αλλά ο μηχανισμός του Δήμου Αριστοτέλη και εξωτερικοί συνεργάτες κατάφεραν να είναι όλα έτοιμα εγκαίρως, για την υποδοχή και φιλοξενία των κατασκηνωτών. Σε ελάχιστο χρόνο, προχώρησαν η πρόσληψη του προσωπικού, ο καθαρισμός του περιβάλλοντος χώρου, ο καθαρισμός του καναλιού απορροής των ομβρίων υδάτων, η απεντόμωση και φιδοαπώθηση, το στήσιμο των σκηνών και η προμήθεια των απαραίτητων υλικών, ο έλεγχος της γεώτρησης και του Βιολογικού, η αναγόμωση των πυροσβεστήρων και ο έλεγχος του συστήματος πυρόσβεσης, ο καθαρισμός και η διαμόρφωση της παραλίας, ο έλεγχος και η συντήρηση των ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, η ανάθεση της προμήθειας ειδών αρτοποιείου, κρεοπωλείου, οπωροπωλείου και παντοπωλείου, υλικών καθαριότητας, φαρμάκων όπως και η οργάνωση της υπηρεσίας πιστής τήρησης και εφαρμογής όλων των μέτρων και πρωτοκόλλων, που σχετίζονται με την πανδημία του κορωνοϊού.
Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, δήλωσε σχετικά: «Οφείλουμε ευχαριστίες στο Υπουργείο Εργασίας, με τη συνδρομή του οποίου ενισχύθηκε φέτος ακόμα περισσότερο η Ευρωκατασκήνωση «Ολυμπιάς». Θέλω όμως να ευχαριστήσω ιδιαίτερα, το προσωπικό και τους συνεργάτες που απέδειξαν για μια ακόμα φορά, πως βλέπουν την άριστη λειτουργία της Ευρωκατασκήνωσης, όχι ως υποχρέωση έναντι του Δήμου, αλλά ως καθήκον προς όλα τα παιδιά και τις οικογένειες που βρίσκουν εδώ στην Ολυμπιάδα Χαλκιδικής μια ευκαιρία ξεγνοιασιάς με ασφάλεια και ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση. Είναι τιμή μας, ο Δήμος Αριστοτέλη, να αποτελεί αγαπημένο προορισμό τους».

224193675 2953115284945260 1020252045978717754 n

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2