ΡΟΗ 24/7:

Απ. Πάνας: «Χαμένη ευκαιρία για την εκπαίδευση το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας» (βίντεο)

panas nos

Το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο φέρνει μεγάλες ανακατατάξεις στη λειτουργία του σχολείου και στη διοίκηση της Εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Βουλευτή Χαλκιδικης

Στην ολομέλεια της Βουλής ενόψει της ψήφισης του Ν/Σ του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο «Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις» τοποθετήθηκε ο Βουλευτής Χαλκιδικής και Γραμματέας της Βουλής των Ελλήνων, Απόστολος Πάνας.
Ειδικότερα, στην ομιλία του ο κ. Πάνας υπογράμμισε πως το συγκεκριμένο Νομοσχέδιο φέρνει μεγάλες ανακατατάξεις στη λειτουργία του σχολείου και στη διοίκηση της Εκπαίδευσης, τη στιγμή που θα έπρεπε να απασχολεί το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων.
Ο Βουλευτής επίσης αναφέρθηκε στις οδυνηρές συνέπειες που προκλήθηκαν από τη θέσπιση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής, ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει πως η ανεπάρκεια των σχολικών υποδομών, που έγινε ολοφάνερη στην εφαρμογή της τηλεκπαίδευσης, με κύριους πληγέντες τους μαθητές δημόσιων σχολείων, δεν επιλύεται με Νομοσχέδια, που υπονομεύουν τη συλλογικότητα, εξοβελίζουν τη δημοκρατία, τη συμμετοχή και τη συνεργασία, διαλύοντας το παραγωγικό πλαίσιο από τη λειτουργία του σχολείου.
Συγκεκριμένα για την εφαρμογή του Νομοσχεδίου ο Γραμματέας της Βουλής τόνισε πως ποικίλα προβλήματα θα προκύψουν, όπως η εφαρμογή της αξιολόγησης με τιμωρητικό τρόπο, η ιδιόμορφη σύνθεση του Σχολικού Συμβουλίου, η συγκρότηση του Συμβουλίου επιλογής των Διευθυντών των Σχολικών Μονάδων και η μη προσμέτρηση της διδακτικής υπηρεσίας στους υποστηρικτικούς θεσμούς της εκπαίδευσης (Σχολικοί Σύμβουλοι – Καινοτόμες Δράσεις).
Κλείνοντας ο κ. Πάνας σημείωσε: «Περιμέναμε ένα Νομοσχέδιο όπου στο κέντρο της προσοχής των προτεινόμενων ρυθμίσεων του θα είναι η βελτίωση των εκπαιδευτικών υπηρεσιών, που προσφέρει το σχολείο προς τους μαθητές μας και η ανάπτυξη της γνώσης, της κριτικής σκέψης και της καλλιέργειας των δεξιοτήτων του 21ου αιώνα».

 

Τελευταία τροποποίηση στιςΠέμπτη, 29 Ιουλίου 2021 13:10
επιστροφή στην κορυφή