xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Κ. Μάλαμα: "Νίπτει τας χείρας του" ο αρμόδιος Υπουργός για το "λουκέτο" στην Εθνική Τράπεζα στο Νέο Μαρμαρά

MALAMA OF IMG 0303

"Αποψιλώνεται" από υπηρεσίες η Σιθωνία

Κατατέθηκε στη Βουλή η διπλή απάντηση, εκ μέρους του Υπουργείου Οικονομικών και της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας, σε συνέχεια κοινοβουλευτικής ερώτησης για το μέλλον του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας στο Νέο Μαρμαρά. Οι απαντήσεις και του Υφυπουργού Οικονομικών και των στελεχών ​του Τμήματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της Εθνικής Τράπεζας επιβεβαιώνουν το επικείμενο "λουκέτο" στο υποκατάστημα του Νέου Μαρμαρά.

Όπως αναφέρει η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κυριακή Μάλαμα, "ο Υφυπουργός Οικονομικών, με αρμοδιότητα την εποπτεία της λειτουργίας του χρηματοπιστωτικού συστήματος κ. Ζαββός "νίπτει τας χείρας του", λέγοντας ότι "ότι το θέμα που θίγεται δεν αποτελεί αρμοδιότητα της Γενικής Γραμματείας Οικονομικής Πολιτικής, η οποία δεν εμπλέκεται στις επιχειρηματικές αποφάσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων". Από την πλευρά τους, τα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας επιβεβαιώνουν την προειλημμένη απόφαση σημειώνοντας ότι "η απόφαση για την διακοπή της λειτουργίας ορισμένων Καταστημάτων εντάσσεται στο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του Δικτύου των Καταστημάτων της Τράπεζας". Μάλιστα, τα εν λόγω στελέχη που υπογράφουν το έγγραφο εμφανίζονται και προκλητικά απέναντι στην κοινοβουλευτική λειτουργία, τονίζοντας ότι η εν λόγω τράπεζα "δεν υποχρεούται να παρέχει πληροφορίες για θέματα ή επιχειρηματικές αποφάσεις της", ενώ με τον ίδιο επικοινωνιακό τόνο σημειώνουν ότι "έχουμε φροντίσει για την λειτουργία σημαντικού αριθμού μηχανημάτων ΑΤΜ"".

"Η κυβέρνηση αυτή τα έδωσε όλα, για ακόμα μία φορά στις τράπεζες και τώρα κοιτάζει αδιάφορη την αποψίλωση της Σιθωνίας και του Νέου Μαρμαρά από τραπεζικές υπηρεσίες. Κρίμα", σχολιάζει η κ. Μάλαμα.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2