xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στο Άγιο Όρος ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος (ΦΩΤΟ)

GERWN XALKHDONOS DSC6550 600x397

Προεξήρχε στον εορτασμό του Προφήτη Ηλία

Στην Αθωνική Πολιτεία μετέβη ο Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος, Εμμανουήλ, όπου προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων εις ανάμνησιν της πυρφόρου αναβάσεως εις ουρανούς του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου.

Το πρωί της Κυριακής, προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παντοκράτορος πλαισιωμένος από τον οικείο Ηγούμενο Γέροντα Γαβριήλ, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Ξενοφώντος Γέροντα Αλέξιο και πολλούς ιερομονάχους του Αγίου Όρους.

GERWN XALKHDONOS DSC6063 600x397

Ο Γέροντας Αλέξιος στην προσφώνησή του ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γέροντα Χαλκηδόνος Εμμανουήλ για την παρουσία του και την αγάπη του για τον μοναχισμό του Άθωνος.

Στην αντιφώνησή του ο Γέρων Χαλκηδόνος μετέφερε την ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή υπομονή.

Χαιρετισμό εκ μέρους του πολιτικού διοικητή του Αγίου Όρους, Αθανασίου Μαρτίνου, μετέφερε ο υποδιοικητής της Αθωνικής Πολιτείας, Αρίστος Κασμίρογλου.

Ο Μητροπολίτης μετέβη στην εορτάζουσα Παντοκρατορινή Σκήτη του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, όπου προεξήρχε της εγκατάστασης του νέου Δικαίου π. Φιλήμονος και της ιεράς αγρυπνίας που ακολούθησε.

GERWN XALKHDONOS DSC6524 600x397

φωτογραφίες: orthodoxianewsagency.gr

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2