ΡΟΗ 24/7:

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται για τις αυριανές εκλογές

kalph A

- Εκλογικά τμήματα
- Σταυροδοσία
- Απαραίτητα έγγραφα


Λίγες ώρες έχουν απομείνει μέχρι την έναρξη της εκλογικής διαδικασίας της 25ης Ιανουαρίου, καθώς οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το βράδυ και οι εκλογείς μπορούν να προσέρχονται για να ψηφίσουν φέροντας μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα, ή το διαβατήριό τους, ή δίπλωμα οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας, ή οποιοδήποτε έγγραφο αποδεικνύει τα στοιχεία τους. Όσοι δεν διαθέτουν ένα από τα παραπάνω έγγραφα μπορούν να προσέρχονται στα Γραφεία Ταυτοτήτων ή Διαβατηρίων της Αστυνομίας, τόσο σήμερα Σάββατο (από τις 8 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα) όσο και αύριο Κυριακή (από τις 7 το πρωί, έως τις 7 το απόγευμα), ενώ ανοιχτές θα είναι οι υπηρεσίες των Δήμων, για να εκδίδουν το απαραίτητο πιστοποιητικό γέννησης, το οποίο θα αποστέλλεται με φαξ στην αρμόδια υπηρεσία.

Τα εκλογικά τμήματα

Σε 19.449 εκλογικά τμήματα θα κληθούν να ψηφίσουν οι 9.808.760 εκλογείς, όπως φαίνεται από τους εκλογικούς καταλόγους, μετά την αναθεώρηση στις 31 Οκτωβρίου 2014, μεταξύ των οποίων 99.007 είναι ετεροδημότες, που θα ψηφίσουν στα 290 αντίστοιχα εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Να σημειώσουμε ότι ως ετεροδημότες μπορούν να ψηφίσουν μόνον όσοι είχαν υποβάλλει αίτηση έως τις 31 Οκτωβρίου 2014.
Οι εκλογείς μπορεί να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου στη σελίδα του Υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και στην ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» ή στον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 σήμερα από τις 9 το πρωί έως τις 7 το βράδυ και αύριο Κυριακή από τις 7 το πρωί έως τις 7 το βράδυ.

Σταυροδοσία

Όσον αφορά τους σταυρούς προτίμησης, οι εκλογείς βάζουν από 1 έως 4 σταυρούς ανάλογα με την εκλογική περιφέρεια.
Συγκεκριμένα, στις εκλογικές Περιφέρειες με 1-3 έδρες οι εκλογείς βάζουν 1 σταυρό, στις εκλογικές Περιφέρειες με 4-7 έδρες οι εκλογείς βάζουν 2 σταυρούς, στις εκλογικές Περιφέρειες με 8- 12 έδρες οι εκλογείς βάζουν 3 σταυρούς και στις εκλογικές Περιφέρειες με 13 έδρες και άνω οι εκλογείς βάζουν 4 σταυρούς, όπως φαίνεται αναλυτικά από τους παρακάτω πίνακες:

pin staurodosia1

pin staurodosia2

επιστροφή στην κορυφή