ΡΟΗ 24/7:

Ποιες είναι οι κυρίες των πολιτικών αρχηγών;

suzugoi1

Είναι οι σύζυγοι ή εκτός γάμου σύντροφοι των πολιτικών αρχηγών, δεν έχει καμία σημασία, οι γυναίκες που στέκονται και στηρίζουν τους άνδρες τους, που αύριο θα διεκδικήσουν την ψήφο μας. Από την low profile, Γεωργία Σαμαρά μέχρι την προκλητική και αυθάδη, Ελένη Ζαρούλια που έχει δώσει -ουκ ολίγα show- μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες...

 

kyr1

Γεωργία Σαμαρά

Διακριτική και αθόρυβη, η σύζυγός του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, πραγματοποιεί ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις και απασχολεί σπάνια τα φώτα της δημοσιότητας. Είναι η κόρη του επιχειρηματία Άκη Κρητικού (της βιομηχανίας Κύκνος), φοίτησε στο Κολλέγιο Θηλέων (Pierce) και χάρισε στον Αντώνη Σαμαρά, μία κόρη, την Λένα και έναν γιο, τον Κωνσταντίνο. Ο γάμος τους, το 1990, στην Πύλο, άφησε εποχή. Η τελετή ήταν ανοιχτή για όλους τους κατοίκους και στο γλέντι που ακολούθησε είχε τραγουδήσει η Μαρινέλλα και ο Μανώλης Μητσιάς. «Εχουμε συμπληρώσει 25 χρόνια έγγαμης ζωής και δεν θυμάμαι ποτέ η Γεωργία να έχει μιλήσει σε δημοσιογράφο ή να ενημερώσει κάποιον για την εθελοντική εργασία που κάνει. Ούτε στον αδελφό της, που λέει ο λόγος» έχει πει ο Πρωθυπουργός για τη σύζυγό του.

kyr10

Περιστέρα Μπαζιάνα

Η Μπέτυ, όπως την αποκαλεί ο Αλέξης Τσίπρας, Μπαζιάνα, στέκεται στο πλευρό του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, εδώ και 23 χρόνια, μοιράζεται τις ίδιες ιδέες μαζί του και δηλώνει κατά του γάμου. Αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας και έχει αρκεστεί σε ένα σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης. Τα τελευταία 20 χρόνια ζουν κάτω από την ίδια στέγη και έχουν αποκτήσει δύο γιους, τον Ορφέα και τον Παύλο. Με τον Αλέξη Τσίπρα γνωρίστηκαν όταν ακόμα ήταν μαθητές, στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων. Η Περιστέρα γεννήθηκε στην Καρδίτσα, σπούδασε στο Πολυτεχνείο Πάτρας, στο τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

kyr2

Νίκη Θεοδωράκη

Γνωρίστηκε με τον ιδρυτή του ΠΟΤΑΜΙΟΥ,  Σταύρο Θεοδωράκη, το 1989, στην Αγία Βαρβάρα. Η Δομινίκη, όπως είναι το βαφτιστικό της, είχε ήδη μία κόρη από τον πρώτο της γάμο, τη Δήμητρα. Μαζί με τον Σταύρο Θεοδωράκη, απέκτησε άλλη μία κόρη, την Αργυρώ. Όσοι τη γνωρίζουν κάνουν λόγο για μία χαμηλών τόνων κυρία που τον τελευταίο καιρό, ασχολείται αποκλειστικά με το εστιατόριο του συζύγού της, το «Αλάτσι».

kyr3

Βασιλική Μπακατσέλου

Παντρεμένη από το 1981 με τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου, η Βασιλική Μπακατσέλου βρίσκεται πάντα στο πλευρό του πολιτικού, στηρίζοντας τον, όλα αυτά τα χρόνια, σε κάθε του βήμα. Είναι η κόρη του γνωστού εμπόρου της Θεσσαλονίκης Απόστολου Μπακατσέλου, σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη, όπου διατηρεί το δικό της δικηγορικό γραφείο. Μαζί έχουν αποκτήσει μία κόρη, την Ελβίνα.

kyr4

'Ελενα Τζούλη

Η εντυπωσιακή δικηγόρος, 'Ελενα Τζούλη, είναι η σύζυγός του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου. Αυτός είναι ο δεύτερος γάμος του πολιτικού αρχηγού, ενώ από τον πρώτο του είχε τρεις γιους. Γνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια μίας τηλεοπτικής εκπομπής και ανέβηκαν τα σκαλιά της εκκλησίας, λίγους μήνες αργότερα. Ο γάμος τους τελέστηκε στον τόπο καταγωγής της, Έλενας Τζούλη, στην Ικαρία. Η δικηγόρος και ο πολιτικός απέκτησαν μαζί δύο παιδία, μία κόρη και έναν γιο, την Πολύτιμη και τον Λευτέρη.

kyr5

Άντα Παπανδρέου

Πάντα κομψά ντυμένη, η σύζυγός του πρώην πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, κρατά ένα χαμηλό προφίλ, αποφεύγει τις συνεντεύξεις και δεν ανακατεύεται στην πολιτική σκηνή. Με τον ιδρυτή του νεοσύστατου κόμματος, Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, η Άντα Παπανδρέου, γνωρίστηκε το 1985, στην Πάτρα. Ο Γιώργος Παπανδρέου είχε χωρίσει από τον πρώτο του γάμο με την Εύα Ζησιμίδου, από τον οποίο είχε αποκτήσει έναν γιο, τον Ανδρέα. Παντρεύτηκαν το 1989,  στο Καλέτζι και απέκτησαν μία κόρη, την Μαργαρίτα- Έλενα.

kyr7

Φωτεινή Πάλλα

Ο Φώτης Κουβέλης και η Φωτεινή Πάλλα παντρεύτηκαν το 1974. Γνωρίστηκαν στην προτελευταία τάξη του Λυκείου, στα Τρίκαλα και μετά σπούδασαν και οι δύο στη Νομική Αθηνών. Απέκτησαν δύο κόρες, τη Μαρία και την Ευαγγελία.

kyr8

Βένη Καρατζαφέρη

Βρίσκεται στο πλευρό του Γιώργου Καρατζαφέρη για τέσσερις δεκαετίες. Γνωρίστηκαν το καλοκαίρι του 1969 όταν εκείνη εργαζόταν ως μοντέλο. «Με διάλεξε, συναντηθήκαμε δυο μέρες αργότερα για να κανονίσουμε τις λεπτομέρειες και από τότε είμαστε αχώριστοι» λέει. Έχουν έναν γιο, τον Γιάννη.

kyr9

Ελένη Ζαρούλια

Έχει φτύσει δημοσιογράφους, έχει ανταλλάξει παθιασμένα φιλιά με τον σύζυγό της, αρχηγό της Χρυσής Αυγής, Νίκο Μιχαλολιάκο, μέσα στα έδρανα της Βουλής, χαρίζοντας τραγελαφικά show μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες. Ο λόγος για την Ελένη Ζαρούλια που τα τελευταία 28 χρόνια πίνει νερό στ'όνομα του: «Με το Νίκο γνωριστήκαμε από κοινούς γνωστούς στη συμμετοχή μας στα εθνικιστικά κόμματα. Μας ένωνε η αγάπη για την πατρίδα μας και τα σύμβολα.Τις ίδιες απόψεις που είχε πριν από σχεδόν 30 χρόνια, τις ίδιες έχει και σήμερα» είπε σε συνέντευξη της.

 

protothema.gr

 

επιστροφή στην κορυφή