ΡΟΗ 24/7:

Γ. Οικονόμου: Ανοιχτό ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Δημόσιο

emvoliasmos covit

«Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός κατά του COVIT-19 στο Δημόσιο, άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της σημερινής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών. «Είναι ένα από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα απασχολήσουν την επιτροπή των ειδικών», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου, παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν το απόγευμα της Τρίτης.

Παράλληλα αναφέρθηκε και σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί: «Δυστυχώς, μια σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να συνεισφέρει στην εθνική προσπάθεια, καθώς αρνείται τον εμβολιασμό. Οι λόγοι είναι γνωστοί, αλλά πια μη αποδεκτοί από την επιστημονική κοινότητα, από την πλειοψηφία των πολιτών, από την Κυβέρνηση», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, υπογραμμίζοντας: «Η κοινωνία δεν μπορεί να περιμένει και κυρίως δεν μπορεί να παραμείνει όμηρος τέτοιων αντιλήψεων. Προχωράμε στην εξαγγελία -αύριο το απόγευμα- και στην εφαρμογή μέτρων και ρυθμίσεων, που θα διασφαλίζουν την πλήρη, κατά το δυνατόν, λειτουργία της δημόσιας σφαίρας σε χώρους ιδιωτικούς και δημόσιους, όπου θα παρατηρούνται συναθροίσεις».

«Ανυποχώρητα και δίχως συμβιβασμούς δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να παρεμποδίσει τον άνθρωπο που θέλει να εργαστεί, να δημιουργήσει, να εξασφαλίσει τα προς το ζην, τον νέο και τη νέα που θέλουν να μορφωθούν, να κοινωνικοποιηθούν, να διασκεδάσουν, τον ασθενή που δεν πάσχει από COVIT και θέλει το Ε.Σ.Υ. να διαθέτει ικανούς πόρους για την αντιμετώπιση του προβλήματός του», πρόσθεσε.

επιστροφή στην κορυφή