Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βενιζέλος: Το αποτέλεσμα δεν μας ικανοποιεί -Το ΠΑΣΟΚ πάει σε συνέδριο ηγεσίας

venizelospasok-708 2

Από τα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη ο Ευάγγελος Βενιζέλος συνεχάρη τον Αλέξη Τσίπρα για την νίκη του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε πως τα αποτελέσματα των εκλογών δεν ικανοποιούν το ΠΑΣΟΚ.

 

Ο ίδιος αναλαμβάνει την ευθύνη και γι αυτό θα πάει σε συνέδριο ηγεσίας. Παράλληλα εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στον Γιώργο Παπανδρέου καθιστώντας τον υπεύθυνο για την τρίτη θέση που πήρε η Χρυσή Αυγή αλλά και τα χαμηλά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Οι δηλώσεις του κ.Βενιζέλου

«Συγχαρητήρια στο ΣΥΡΙΖΑ και στον κ.Τσίπρα του εύχομαι να πετύχει για το καλό της χώρας έχει κάθε δικαίωμα να πανηγυρίζει. Το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε μικρό και ανεπαρκές ποσοστό. Δεν μας ικανοποιεί καθόλου το αποτέλεσμα σε σχέση με την προσπάθεια. Αντέξαμε όσο θέλησε ο λαός στην τεχνική πόλωση. Αντέξαμε στην ανιστόρητη υπονόμευση της παράταξης για ένα καπρίτσιο για προσωπικές εμμονές. Ηταν το τελικό χτύπημα. Για την τρίτη θέση που παίρνει η ΧΑ και για τη θέση της παράταξης η ευθύνη έχει ονοματεπώνυμο, αυτό του Γιώργου Παπανδρέου.

Ελπίζω τώρα η αξιολόγηση του ελληνικού λαού να είναι πιο δίκαιη. Εχω πάρει μεγάλες ευθύνες που δεν μου αναλογούσαν. Τώρα παίρνω πάνω μου την ευθύνη για το αποτέλεσμα. Το ΠΑΣΟΚ προχωρά σε συνέδριο με όλα τα θέματα ανοιχτά και το θέματος της ηγεσίας. Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και όχι άλλων παραγόντων που θέλουν να τι υπονομεύσουν και παραμένουν αμετανόητοι».

Ο κ. Βενιζέλος αποκάλεσε «οριακή τεχνική πλειοψηφία εδρών» το εκλογικό αποτέλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ και δήλωσε ότι «Το ΠΑΣΟΚ συγκέντρωσε ένα μικρό και ανεπαρκές ποσοστό, το ποσοστό δεν μας ικανοποιεί καθόλου» .
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε ότι η παράταξη θα προχωρήσει σε συνέδριο ριζικής ανανέωσης, σε συνέδριο ηγεσίας το οποίο θα είναι συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, «όχι άλλων μορφωμάτων που το εγκατέλειψαν» είπε χαρακτηριστικά, αφήνοντας εκτός συνεδρίου τον Γιώργο Παπανδρέου.
«Συνέδριο δεν σημαίνει εσωστρέφεια, προέχει η χώρα» κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

iefimerida.gr

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020