xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ: Επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης έργα υποδομών

logo dt

Ερωτήματα για τα υπόλοιπα έργα που προετοίμασε η προηγούμενη διοίκηση

"Η Δημοτική Αρχή έπειτα από 2 χρόνια θητείας κατάλαβε επιτέλους ποια έργα έχει στη φαρέτρα της ως παρακαταθήκη των προηγούμενων. Με χαρά πραγματικά πληροφορούμαστε ότι απαραίτητες υποδομές για την ποιότητα ζωής των δημοτών, όπως το αποχετευτικό δίκτυο Αρναίας και Παλαιοχωρίου και ο βιολογικός Μ. Παναγίας, των οποίων η χρηματοδότηση τους εξασφαλίστηκε το 2018, μπαίνουν επιτέλους σε τροχιά υλοποίησης, ενώ η μονάδα βοθρολυμάτων Αμμουλιανής (περιβαλλοντική αδειοδότηση 2017) κατατέθηκε για χρηματοδότηση", αναφέρει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της μείζονος αντιπολίτευσης για την αξιοποίηση από τη Δημοτική Αρχή Αριστοτέλη των έργων, που ξεκίνησε η προηγούμενη διοίκηση του Δήμου.
"Έστω και το 2021, δεν είναι αργά για να πραγματοποιήσει ο κ. Δήμαρχος την υπόσχεση αποτελεσματικότητας και απαγκίστρωσης από γραφειοκρατικές διαδικασίες, που είχε δώσει το 2019 στους δημότες του Δήμου Αριστοτέλη. Άλλωστε σε ένα έτος μπαίνουμε σε προεκλογική περίοδο και αφού δεν έκανε έργα δικά του, κάτι πρέπει να κάνει και να δείξει", προσθέτει, ζητώντας ενημέρωση για τα υπόλοιπα έργα που είχαν προετοιμαστεί από την προηγούμενη διοίκηση: "Ελπίζουμε, στο νέο αυτό πλαίσιο λειτουργίας της δημοτικής αρχής να ενημερωθούμε σύντομα με θετικά νέα για την υλοποίηση και άλλων ώριμων έργων, που είχε προετοιμάσει η προηγουμένη Δημοτική Αρχή και για τα οποία περιέργως αγνοείται η τύχη τους μέχρι σήμερα, ενώ προβάλλονται για την κωλυσιεργία τους διάφορες γραφειοκρατικές δικαιολογίες...".
Ειδικότερα η δημοτική παράταξη "ΙΣΧΥΡΟΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ" αναφέρεται σε συγκεκριμένα έργα: "Ο λόγος για το πολύ σημαντικό έργο του βιολογικού Ιερισσού, οι μελέτες του οποίου είχαν ήδη παραληφθεί το 2019, όπως και το έργο του νέου διώροφου δημοτικού κτιρίου στην επέκταση της δημοτικής αγοράς Ιερισσού για το οποίο υπάρχουν και εγκρίσεις αρχιτεκτονικής επιτροπής και αρχαιολογίας για έκδοση άδειας δόμησης. Επίσης, η ολοκλήρωση της Πράξης Εφαρμογής Γοματίου, η κυκλοφοριακή μελέτη Ουρανούπολης και οι πολεοδομικές μελέτες επέκτασης οικισμών Αμμουλιανής και Ουρανουπόλης, όπως και οι μελέτες για έκδοση διαχειριστικών σχεδίων όλων των λιμανιών του Δήμου Αριστοτέλη, για τα οποία επίσης είχαν δρομολογηθεί οι μελετητικές διαδικασίες και είχε εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση από την προηγουμένη Διοίκηση του Δήμου. Εκκρεμούν επίσης, έργα όπως η αδειοδότηση και χρηματοδότηση του αντιπλημμυρικού Ολυμπιάδας, το εξωτερικό υδρευτικό δίκτυο προς τη παραλιακή περιοχή Βαρβάρας και Ολυμπιάδας, η αποκατάσταση και επανάχρηση του Δημοτικού Σχολείου Στρατονίκης, η μελετητική ωρίμανση και εξασφάλιση χρηματοδότησης για το Διεθνές Αριστοτελικό Κέντρο στα Αρχαία Στάγειρα και άλλα πολλά έργα που θα έπρεπε ήδη να έχουν προχωρήσει".
"Θα μας λυπούσε ιδιαίτερα να μάθουμε ότι αυτά τα έργα δεν θα προχωρήσουν για λόγους πολιτικούς, προβάλλοντας τις γνωστές δικαιολογίες περί γραφειοκρατίας, περί κακών μελετών και ότι εν πάσει περιπτώσει για όλα φταίνε οι προηγούμενοι….
Κύριοι της Δημοτικής Αρχής αφήστε τα επικοινωνιακά τρικ και δουλέψτε για το καλό του Δήμου μας, γιατί η Διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια και οι δημότες δεν θα πέσουν θύματα της κοροϊδίας και των επικοινωνιακών τεχνασμάτων σας αυτή τη φορά, αλλά θα σας κρίνουν για τα έργα σας και την διαχειριστική σας εντιμότητα", καταλήγει η ανακοίνωση.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2

xrysopoulos