Logo
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αλέξης Τσίπρας από τα Προπύλαια: Η Ελλάδα γυρίζει σήμερα σελίδα

tsipras propulaia

Στην εξέδρα που στήθηκε στα Προπύλαια έκανε την πρώτη του δήλωση-ομιλία ο Αλέξης Τσίπρας μετά τα πρώτα αποτελέσματα που δείχνουν θριαμβευτική νίκη ΣΥΡΙΖΑ.

 

Αφού ευχαρίστησε το λαό ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε καθαρά αδιαμφισβήτητη εντολή. «Η ελλάδα γυρίζει σελίδα, η Ελλάδα αφήνει πίσω της το φαύλο κύκλο της λιτότητας» είπε και πρόσθεσε: «Η ετυμηγορία του ελληνικού λαού καθιστά την Τρόικα παρελθόν».

«Εχουμε πλήρη επίγνωση ότι ο ελληνικός λαός δεν μας δίνει σήμερα λευκή επιταγή αλλά εντολή αναγέννησης και αποκατάστασης», συνέχισε εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση όλων των Ελλήνων και όλων των Ελληνίδων. «Θα αγωνιστούμε όλες και όλοι μαζί για να ξαναχτίσουμε την πατρίδα μας σε δίκαιη βάση δικαιοσύνης και προκοπής».

«Σήμερα δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι νίκησε η Ελλάδα του μόχθου της εργασίας, του πολιτισμού η Ελλάδα που αγωνίζεται, που ζητά χώρο και χρόνο για να δημιουργήσει ένα μέλλον με αξιοπρέπεια» τόνισε στη συνέχεια της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας και ευχαρίστησε το «πρωτοφανές» όπως το χαρακτήρισε κύμα συμπαράστασης που έρχεται από κάθε γωνιά του κόσμου.
«Η νίκη είναι νίκη όλη των λαών της Ευρώπης», πρόσθεσε στη συνέχεια και ακολούθως έστειλε το μήνυμά του και στο εξωτερικό: «Η νέα ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί με τους εταίρους μας μια δίκαιη λύση για να βγει η Ελλάδα από τον φαύλο κύκλο της υπερχρέωσης. Σε αυτή την ουσιαστική διαπραγμάτευση η Ελλάδα θα προσέλθει με τις δικές της προτάσεις με το δικό της σχέδιο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών, με το δικό της τετραετές σχέδιο, με το δικό της σχέδιο για τις μεταρρυθμίσεις. Η νέα ελληνική κυβέρνηση θα διαψεύσει τις Κασσάνδρες. Ούτε αμοιβαία ρήξη θα υπάρξει ούτε συνέχιση της υποταγής θα υπάρξει. Νέο υπόδειγμα σχέσεων βασισμένο στην αλληλεγγύη, τον αλληλοσεβασμό».

«Προτεραιότητα μας η αποκατάσταση των μεγάλων πληγών της κρίσης, η απόδοση δικαιοσύνης, η ρήξη με τις παθογένειες δεκαετιών, οι σαρωτικές μεταρρυθμίσεις. Προτεραιότητά μας θα είναι να κερδίσει ο λαός τη χαμένη του αξιοπρέπεια», κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

 

iefimerida.gr 

Τελευταία άρθρα από τον/την Κική Δημαρόγλου

Halkidikifocus 2014-2020