ΡΟΗ 24/7:

Είναι μια σουπιά αυτή...

soupia4
Λατρεμένες σουπιές από την βάρκα του μπαρμπα- Μήτσου, μαγειρεμένες με κόκκινο κρασί και φάβα Σαντορίνης. Αυτό είναι φαγητό!!!


Υλικά:
1 κιλό σουπιές (καθαρισμένες )
2-3 κρεμμύδια ξερά, σε φέτες
1 ½ λίτρο κόκκινο ημίγλυκο κρασί
2 φύλλα δάφνης
1 τομάτα σε κυβάκια
αλατοπίπερο
1 ξύλο κανέλας
κόκκους πιπεριού
1 σακουλάκι φάβα

Εκτέλεση:
-Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μας καλά. Αφού μαραθεί και πάρει χρώμα, προσθέτουμε τους κύβους τομάτας και κάνουμε 2-3 βόλτες με την κουτάλα μας. Έπειτα, προσθέτουμε τις σουπιές, αφού τις έχουμε κόψει σε κομμάτια.
-Σβήνουμε με το κρασί μας και προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας (κανέλα, δάφνη, πιπέρι, αλάτι).
-Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 1 ώρα.
-Παράλληλα φτιάχνουμε την φάβα. Σε μια κατσαρόλα, ρίχνουμε 1 ½ λίτρο νερό και 500 γρ. φάβα (βλέπε οδηγιές πίσω στο σακουλάκι της).

soupia1

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολο
Κόστος: 16,00 ευρώ
Μερίδες: 4-5

Μια εξαιρετική ιδέα για το μεσημεριανό σας! Φροντίστε τη φάβα να μην τη φορτώσετε με μπαχαρικά και μυρωδικά. Το αλατάκι αρκεί. Σκοπός μας είναι, να αναδειχθεί η γεύση του μαγειρευτού μας και να δέσει αρμονικά με την φάβα.

Φάβα Σαντορίνης βρήκαμε στην «Οκά» και στο halkidiki market.
Σουπιές ολόφρεσκιες, στο ιχθυοπωλείο του Πανανού.

επιστροφή στην κορυφή