ΡΟΗ 24/7:

Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι είναι η αναζήτηση της ευχαρίστησης στα πνευματικά παζάρια

 mathitis

Οι άνθρωποι νομίζουν ότι η πνευματικότητα είναι να τρέχουν πίσω από κάθε λεγόμενους δασκάλους ή λεγόμενα εσωτεριστικά βιβλία και πίσω από λεγόμενα κανάλια και μέντιουμ.


Αλλά η πραγματική πνευματικότητα δεν χτίζεται με τη συσσώρευση γνώσεων, απόψεων, πληροφοριών, αλλά από τη μεταμόρφωση της ζωής. Και η μεταμόρφωση της ζωής δεν μπορεί να γίνει πριν κάποιος αρχίσει να χάνει το προσωπικό συμφέρον του και να αρχίσει να εξυπηρετεί έναν μεγάλο ανθρώπινο σκοπό.
 
Προς το παρόν έχουμε εκατομμύρια περιπλανώμενους που πηγαίνουν από τον ένα δάσκαλο στο άλλο, από το ένα βιβλίο στο άλλο, προσπαθώντας να βρουν τροφή για το προσωπικό τους συμφέρον. Το πιο επικίνδυνο μονοπάτι είναι η αναζήτηση της ευχαρίστησης στα πνευματικά παζάρια.
 
Υπάρχουν πολλές λεγόμενες «εσωτερικές» ή «απόκρυφες» βιβλιογραφίες στην αγορά που προσπαθούν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τους ανθρώπους από το να αφιερώσουν τον εαυτό τους σε έναν αξιέπαινο σκοπό. Κάθε βιβλίο, δάσκαλος και σχολή γι' αυτούς είναι σαν ένα μανεκέν μόδας, συνεχώς παρουσιάζοντας στο κοινό μια "νέα" μόδα. Το κοινό απολαμβάνει τις μόδες και τα κορίτσια, αλλά αυτές οι μόδες δεν δημιουργούν μέσα τους δέσμευση κι αφοσίωση σε ένα ιδανικό, και οι ερευνητές μοιάζουν με αγοραστές που χαζεύουν τις βιτρίνες, επειδή δεν έχουν κανένα πραγματικό ενδιαφέρον να θυσιαστούν για πραγματικούς σκοπούς. Τελικά, το ενδιαφέρον τους για την πνευματική εργασία χάνεται ή παραλύει, και μια στιγμή έρχεται που μισούν ακόμη και οποιαδήποτε πνευματική συζήτηση. Το ενδιαφέρον τους εξατμίζεται εντελώς. Αυτοί οι άνθρωποι τελειώνουν τη ζωή τους στην απελπισία και την κατάθλιψη.
 
 
-Τορκόμ Σαραϊνταριάν
Virtues & Values vol.1 
 
Πηγή :elenastral 
Τελευταία τροποποίηση στιςΤρίτη, 27 Ιανουαρίου 2015 14:11
επιστροφή στην κορυφή