xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το θερμόμετρο ανεβαίνει στη 85η ΔΕΘ

ekth4m

Σήμερα το βράδυ στο CINE ΕΛΛΗΝΙΣ τη θεατρική παράσταση «Υλικό Καποδίστριας»

Το… θερμόμετρο ανεβαίνει στην 85η ΔΕΘ που οδεύει προς το τελευταίο Σαββατοκύριακό της και προσκαλεί τον κόσμο να την επισκεφθεί, κάνοντας την πλέον καθιερωμένη βόλτα του Σεπτεμβρίου.

Χθες ο Πασχάλης ξεσήκωσε το κοινό με τα τραγούδια του, παρασύροντάς το σε ένα μελωδικό ταξίδι στο παρελθόν και αποδεικνύοντας πως το… πάρτι συνεχίζεται, ενώ απόψε ανεβαίνουν στη σκηνή οι «The Swingin’ Cats», που υπόσχονται μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα μουσική βραδιά.

Η 85η ΔΕΘ, με περισσότερους από 900 εκθέτες, πλούσια αφιερώματα, δεκάδες εκδηλώσεις και κεντρικό θεματικό άξονα «Ελλάδα: Παρελθόν-Παρόν-Μέλλον» με αφορμή και την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, στέλνει όλες αυτές τις ημέρες σήμα επανεκκίνησης, όχι μόνο για την εκθεσιακή δραστηριότητα, αλλά και για την ελληνική οικονομία. Επιχειρηματικότητα, καινοτομία, εκπαίδευση, ενέργεια-ηλεκτροκίνηση, κυκλική οικονομία-ανακύκλωση, ψυχαγωγία-διασκέδαση, πολιτισμός, επετειακά αφιερώματα και πολλά ακόμα που περιμένουν να τα ανακαλύψετε περιλαμβάνονται στη θεματική βεντάλια της φετινής διοργάνωσης.

Απόψε στις 21:00 στο πλαίσιο της 85ης ΔΕΘ και με το εισιτήριο εισόδου της οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν στο CINE ΕΛΛΗΝΙΣ τη θεατρική παράσταση «Υλικό Καποδίστριας», προσφορά της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Επέτειο των 200 Χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Πώς ξεκίνησε το νέο Ελληνικό Κράτος; Πώς φθάσαμε μέχρι εδώ; Τι ονειρευόμαστε για το μέλλον; Μέσα σε έναν ιδιαίτερης ματιάς εικαστικό χώρο πέντε ηθοποιοί και ένας σκηνοθέτης, έχοντας στα χέρια τους ένα σημαντικού όγκου ιστορικό υλικό δημιουργούν μια παράσταση για έναν μεγάλο έρωτα, μια μεγάλη θυσία και μια μεγάλη προδοσία. Πρόκειται για μια μουσικο-θεατρική παράσταση που διερευνά την άγνωστη σε πολλούς προσωπικότητα του πρώτου κυβερνήτη του Ελληνικού Κράτους, του Ιωάννη Καποδίστρια, το έργο του οποίου επέδρασε καταλυτικά, όχι μόνο στον ελληνικό λαό, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Παραγωγή: Περιφέρεια Πελοποννήσου-Δήμος Καλαμάτας-ΦΑΡΙΣ-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας. Συμπαραγωγή: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης. Υποστήριξη: ΔΕΘ-Helexpo.

Σήμερα ολοκληρώνεται και το 2ο Thessaloniki Helexpo Forum στο Σ.Κ. «Ι.Βελλίδης», με τις θεματικές της ημέρας να έχουν ως εξής:

-ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ: Η αναπτυξιακή δυναμική του πολιτισμού και οι
δυνατότητες συνεργασίας του δημοσίου με τον ιδιωτικό τομέα. (10:30 – 12:00)
-ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ – ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ/ΔΗΜΟΙ: Διοικητική
Μεταρρύθμιση και ανασυγκρότηση (12:30 – 14:00)
-ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΕΣ: Η ολοκλήρωση των μεγάλων έργων μεταφορών και υποδομών στην Ελλάδα. (14:30 – 16:00)
-POST FORUM PANEL: ΣΔΑΜ: «Δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή: Εξελίξεις και προοπτικές» (16:00 – 17:30).

Επίσημος Τηλεπικοινωνιακός Πάροχος της 85ης ΔΕΘ είναι η Wind, Επίσημος Αερομεταφορέας η Aegean, Επίσημος Χορηγός Μετακίνησης η Kosmocar, Επίσημος Πάροχος Ενέργειας η ΔΕΗ, Επίσημη Τράπεζα η Εθνική Τράπεζα, Μπύρα της 85ης ΔΕΘ είναι η «ΝΥΜΦΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ» και υποστηρικτής με την προσφορά μασκών είναι η φαρμακαποθήκη ΛΙΑΦΑΡΜ. Χορηγός φιλοξενίας των συναυλιών είναι το ξενοδοχείο ΚΑΨΗΣ. Όσον αφορά το Thessaloniki Helexpo Forum υποστηρικτής είναι ο ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας και χορηγός η ΓΑΙΑ Επιχειρείν, ενώ η εταιρεία Farcom διαθέτει αντισηπτικά.

επιστροφή στην κορυφή