xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Στην Έκθεση Τουρισμού της Κωνσταντινούπολης ο Οργανισμός Τουρισμού Χαλκιδικής

DSC07180

Ώριμη και αποτελεσματική προσέγγιση της τουρκικής τουριστικής αγοράς από τον Τουριστικό Οργανισμό Χαλκιδικής

 

Την ώριμη και αποτελεσματική προσέγγιση της τουρκικής τουριστικής αγοράς, στο πλαίσιο ενός οργανωμένου σχεδιασμού, σηματοδοτεί η παρουσία του Οργανισμού Τουρισμού Χαλκιδικής στην έκθεση τουρισμού ΕΜΙΤΤ στην Κωνσταντινούπολη (22-25/1).

Η προσπάθεια του Οργανισμού προσανατολίζεται σταθερά στη δημιουργία ισχυρών δεσμών με όλους τους σημαντικούς κοινωνικούς και οικονομικούς παράγοντες της γειτονικής χώρας, σφυρηλατώντας, παράλληλα τις ήδη υπάρχουσες εμπορικές σχέσεις με τους μεγαλύτερους τουριστικούς operators της Τουρκίας.

Κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της έκθεσης, πραγματοποιήθηκαν πάνω από 40 B2B συναντήσεις με τουριστικά γραφεία από όλη τη γεωγραφική επικράτεια της χώρας (Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα, Σμύρνη, Ικόνιο, Γκαζιάντεπ, Σαμσούντα, Τραπεζούντα, Αδραμύττιο, Mardin, Δαρδανέλια (Τσανάκαλε), Κοτύωρα (ORDU), Προύσα, Κουσάντασι και Αττάλεια).

Παράλληλα δόθηκαν συνεντεύξεις από τον υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στην Τουρκική αγορά Στέφανο Χατζημανώλη, σε τρία τηλεοπτικά δίκτυα εθνικής εμβέλειας και δύο τοπικής και πραγματοποιήθηκε δείπνο γνωριμίας και ανταλλαγής απόψεων με τρία μεγάλα δημοσιογραφικά έντυπα (Εφημερίδες POSTA και HABERTURK, TURKISH Chinese News στην αγγλόφωνη έκδοση). Επίσης, μεγάλη επιτυχία σημείωσε η βράβευση των μεγαλύτερων tour operators (μεταξύ των οποίων οι εταιρείες ETS, Kappatur, Oba και Pronto) που συστηματικά προχωρούν σε συμφωνίες commitment με ξενοδοχεία της Χαλκιδικής σε απόλυτα οργανωμένο επίπεδο προβολής και μόνιμης διαφήμισης του προορισμού μας σε όλα τα τουρκικά ΜΜΕ.

Το περίπτερο της Χαλκιδικής επισκέφθηκαν μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος του Μητροπολιτικού Δήμου της Κωνσταντινούπολης Kadir Topbas, Δήμαρχος Μουδανιών Hüseyin ESEN και η τουριστική ακόλουθος του Υπουργείου Τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη Μαρία Ραχμανίδου.

Τέλος, οργανώθηκε επίσκεψη στα κεντρικά γραφεία της Ένωσης Τούρκων Νέων Επιχειρηματιών στην Κωνσταντινούπολη (TUGIAD), ένας από τους τρεις μεγαλύτερους οικονομικούς φορείς της Τουρκίας, όπου συζητήθηκε διεξοδικά η διοργάνωση επιχειρηματικών αποστολών στη Χαλκιδική σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές.

Κοινός παρανομαστής όλων των συναντήσεων μας είναι ότι κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου αναμένεται σημαντική αύξηση στις αφίξεις Τούρκων επισκεπτών κυρίως την περίοδο από τις 16 Ιουλίου μέχρι τις 30 Αυγούστου και αμέσως μετά στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτεμβρίου, δεδομένου ότι οι δύο παραπάνω ημερομηνίες αφορούν τις δύο (2) μεγαλύτερες θρησκευτικές εορτές – αργίες για την Τουρκία.

Σημαντικό ρόλο θα διαδραματίσουν αφενός οι charter πτήσεις της Aegean από Άγκυρα σε συνεργασία με τον T.O. Ambotis και φυσικά η λειτουργία νέων πολυτελών ξενοδοχειακών μονάδων στη Χαλκιδική.

Και στην Ολανδία

Αξίζει να σημειωθεί πως στις 13 έως τις 18 Ιανουαρίου ο Τουριστικός Οργανισμός Χαλκιδικής συμμετείχε στην διεθνή έκθεση τουρισμού Vakantiebeurs 2015 στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας, εκπροσωπώντας την Χαλκιδική στην Ολλανδική αγορά.

Μετά την περσινή επιτυχία του Οργανισμού, όπου με σκληρές διαπραγματεύσεις μπήκαν απευθείας πτήσεις της Transavia από το Άμστερνταμ στη Θεσσαλονίκη και την επιτυχημένη πρώτη οργανωμένη προσέγγιση τουριστικού γραφείου με τη Χαλκιδική, φέτος η Χαλκιδική ήταν αναγνωρίσιμη από όλο το Ολλανδικό κοινό.

Η εκτίμηση του Sundio Group για το 2015 είναι διπλασιασμός των αφίξεων στη Χαλκιδική. Η έναρξη προγράμματος για τη Χαλκιδική από τον Thomas Cook Ολλανδίας αλλά και οι έως τώρα προκρατήσεις οι οποίες σε σύγκριση με την περσινή χρονιά είναι αυξημένες κατά 15%, δείχνουν ότι η Ολλανδική αγορά μπαίνει δυναμικά στην Χαλκιδική διεκδικώντας μεγάλο μερίδιο σε όλα τα καταλύματα και camping.

Η προώθηση και προβολή της Χαλκιδικής συνεχίζεται για το μήνα Φεβρουάριο με την παρουσία του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στις εκθέσεις Salon Des Vacanses των Βρυξελλών (όπου η Χαλκιδική θα είναι τιμώμενη περιοχή), BIT Μιλάνου, Grekland Panorama Στοκχόλμης, Holiday & Spa στη Σόφια της Βουλγαρίας και IFT Βελιγραδίου.

 

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2