xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Επτά πρόστιμα για μάσκα στη Χαλκιδική

maska souper market2

"Βροχή" προστίμων σε Ημαθία, Πέλλα και Πιερία για μετακίνηση τη νύχτα

Συνολικά 7 πρόστιμα επέβαλαν οι Αστυνομικές Αρχές, χθες Παρασκευή στη Χαλκιδική, μετά από 1.625 ελέγχους, που διενεργήθηκαν στο πλαίσιο των μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού. Συγκεκριμένα, για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν 3 πρόστιμα σε εργαζόμενους καταστημάτων καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, 2 σε πελάτες σούπερ μάρκετ, ένα σε πελάτη και ένα σε ιδιοκτήτη καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Σε όλη την Κεντρική Μακεδονία χθες διενεργήθηκαν 5.310 έλεγχοι και επιβλήθηκαν συνολικά 42 πρόστιμα. Σημειώνεται ότι Ηθαθία και Πιερία βρίσκονται στο "κόκκινο" στο χάρτη επικινδυνότητας, έτσι οι παραβάσεις που διαπιστώθηκαν την Παρασκευή έχουν ως ακολούθως:

- σύλληψη και 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε προσωρινά υπεύθυνο καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πιερία, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,
- σύλληψη και 10.000 ευρώ πρόστιμο, σε ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης στις Σέρρες, με επιβολή 15ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών,
- από 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε τρία καταστήματα καφέ στην Ημαθία, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για χρήση μουσικής,
- 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, εκ των οποίων μία σε πελάτη καταστήματος στην Ημαθία, 3 σε πελάτες καταστημάτων στο Κιλκίς, 2 εργαζόμενοι καταστημάτων στην Πιερία, 4 εργαζόμενοι καταστημάτων στις Σέρρες και 7 παραβάσεις από ιδιοκτήτες, εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ στη Χαλκιδική.
- 2 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας από επιβάτες οχημάτων στην Πιερία,
- 1 παράβαση των 300 ευρώ, για μη ανάρτηση πινακίδας μέγιστου επιτρεπόμενου αριθμού ατόμων, σε κατάστημα στις Σέρρες,
- 17 παραβάσεις για μετακίνηση κατά τις ώρες απαγόρευση της κυκλοφορίας, εκ των οποίων 8 σε πεζούς στην Ημαθία, 3 σε πεζούς και 2 σε οδηγούς στην Πέλλα και 4 σε πεζούς στην Πιερία.

Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη βεβαιώθηκαν 25 παραβάσεις για μη χρήση μάσκας. Επίσης στη Θεσσαλονίκη διαπιστώθηκαν 20 παραβάσεις των 300 ευρώ, για μη χρήση μάσκας, από εργαζόμενους και πελάτες, σε καταστήματα, ενώ επιβλήθηκε 2.000 ευρώ πρόστιμο, σε καφέ-μπαρ, με επιβολή 7ήμερης αναστολής λειτουργίας, για εξυπηρέτηση όρθιων πελατών.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2