ΡΟΗ 24/7:

Ορκίστηκε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα

orkomosia kuvernisi

Οι πρώτες δηλώσεις

 

Ορκίστηκε η νέα κυβέρνηση υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Για πρώτη φορά οι περισσότεροι Υπουργοί έδωσαν πολιτικό όρκο, ενώ ορισμένοι -ανάμεσά τους και Υπουργοί που προέρχονται από άλλα κόμματα- επέλεξαν να δώσουν θρησκευτικό όρκο.

Με θρησκευτικό όρκο ορκίστηκαν οι: Π.Καμμένος, Π.Κουρουμπλής, Πανούσης, Μαρία Κόλλια Τσαρουχά, Ελενα Κουντουρά, Π.Σγουρίδης, Π.Νικολούδης, Δ.Μάρδας.

Οι υπόλοιποι έδωσαν πολιτικό όρκο.

Η τελετή καθυστέρησε λόγω διαδικαστικών θεμάτων.
Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης δήλωσε ότι την οικονομία την χειρίζονται οι αρμόδιοι Υπουργοί και εκείνος θα προσπαθήσει να εισάγει τον συντονισμό και τη συνεργασία.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες αντιδράσεις των Ευρωπαίων ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι «όλοι καταλαβαίνουν πως χρειάζεται μια αλλαγή πολιτικής και μένει να το κάνουμε πιο συγκεκριμένο».

Από την πλευρά του ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων, Ευκλείδης Τσακαλώτος, είπε ότι «τα αυτιά των εταίρων είναι ανοιχτά για όσους έχουν κάτι να πουν».

Αισιόδοξος εμφανίστηκε τόσο ο Υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, ο οποίος έκανε λόγο για θετικά μηνύματα, όσο και η αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, η οποία αρκέστηκε να δηλώσει: «Θα τα καταφέρουμε».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του Υπουργού Εργασίας Πάνου Σκουρλέτη που τόνισε ότι «δεν υπάρχει λόγος να ανησυχούμε, θα πάνε όλα καλά», ενώ «θα πάμε καλά» ανέφερε και ο Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Ο Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, Γιώργος Σταθάκης, δήλωσε ότι ο τομέας του είναι δύσκολος και δημιουργικός, ενώ ο αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας Θόδωρος Δρίτσας, υπογράμμισε πως «μπροστά μας έχουμε πολύ μεγάλες προκλήσεις» και πρόσθεσε ότι στη μεγάλη προσπάθεια που θα καταβληθεί για την παραγωγική ανασυγκρότηση τα νησιά και η ναυτιλία θα παίξουν πολύ σημαντικό ρόλο.

Ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, τόνισε την ανάγκη συμπαράστασης της κοινωνίας και επισήμανε ότι πρέπει να ξαναφιλιώσουμε αστυνομία και κοινωνία.

 

in.gr

επιστροφή στην κορυφή