xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Το έργο, τα προβλήματα και οι προοπτικές του «KIDS SAVE LIVES» στον Χρ. Σταϊκούρα

242566212 4236677976379805 360120874540650670 n

Προγραμματίστηκε νέα συνάντηση στην Αθήνα

Με τον Υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα συναντήθηκαν ο Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Οργανισμού «KIDS SAVE LIVES - ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΩΖΟΥΝ ΖΩΕΣ», Αναστάσης Στεφανάκης και το Μέλος του Δ.Σ Αναστάσης Σαμαράς, στο εκθεσιακό περίπτερο του Υπουργείου Οικονομικών στην 85η ΔΕΘ.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τέθηκαν θέματα που άπτονται της λειτουργίας, των προβλημάτων, των προοπτικών, αλλά και του έργου του «KIDS SAVE LIVES», για τα οποία ο Υπουργός κ. Σταϊκούρας έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον και ιδιαίτερη ευαισθησία.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σταϊκούρας, ανταποκρίθηκε στο αίτημα του Οργανισμού για μείωση του ΦΠΑ στην αγορά απινιδωτών. Στο πλαίσιο αυτό, μετά την κατάθεση του σχετικού αιτήματος και τη θετική εισήγηση του Υφυπουργού, Απόστολου Βεσυρόπουλου, το Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε στη μείωση του συντελεστή ΦΠΑ στην αγορά απινιδωτών από το 24% στο 6%, ως αγαθό που σώζει ζωές, λαμβάνοντας μία από τις σημαντικότερες αποφάσεις της τελευταίας 20ετίας για τη διάσωση ανθρώπινων ζωών σε καρδιακή ανακοπή.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ φιλικό κλίμα.
Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, με στόχο τη λεπτομερή ενημέρωση του Υπουργού για τα εκπαιδευτικά προγράμματα Πρώτων Βοηθειών στα σχολεία, την ανάπτυξη του δικτύου απινιδωτών στη Χώρα και, κυρίως, για τις νέες δωρεάν εφαρμογές που παρέχει το KIDS SAVE LIVES (Πανελλήνιος Χάρτης Απινιδωτών | iSAVElives app), προς όλους τους Έλληνες πολίτες, αλλά και ξένους επισκέπτες της χώρας μας.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2