ΡΟΗ 24/7:

Χωρίς τεστ στον οδοντίατρο οι εμβολιασμένοι

dentist covidarch

Με rapid οι ανεμβολίαστοι

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχετικά με τα τεστ και για τους εμβολιασμένους ασθενείς που θα μπαίνουν στα οδοντιατρεία, οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας είχαν συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη ζητώντας να υπάρξει διόρθωση, η οποία έγινε δεκτή. Έτσι, χωρίς τεστ θα μπαίνουν στα οδοντιατρεία οι εμβολιασμένοι ασθενείς, σύμφωνα με τις νέες διευκρινίσεις που δόθηκαν.

Ειδικότερα:

• Συνοδός ασθενή όταν επιβάλλεται η παρουσία του πρέπει να είναι εμβολιασμένος

• Αν δεν εμβολιαστεί ο συνοδός πρέπει να έχει rapid test 48 ωρών.

• Οι εμβολιασμένοι ασθενείς προσέρχονται κανονικά

• Οι ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί προσέρχονται με rapid test 48 ωρών, πλην έκτακτης επίσκεψης με χαρακτήρα επείγοντος ή για εκτέλεση πράξης χωρίς παραγωγή αερολύματος (αερόλυμα παράγεται με τη χρήση σπρέι όπως π.χ. για χρήση τροχού κ.α. ενώ ΔΕΝ παράγεται αερόλυμα για πράξεις όπως εξαγωγές, πρόβες, κολλήματα κ.α.)

Στη νέα εγκύκλιο που εξέδωσε η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία με νέες οδηγίες για τη λειτουργία των οδοντιατρείων προς τα μέλη της, σημειώνεται ότι υπάρχει «προφορική διαβεβαίωση» εκ μέρους του υπουργού ότι θα υιοθετηθούν οι συγκεκριμένες οδηγίες σε επόμενη Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

Ωστόσο, μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ, ο Βασίλης Σταθόπουλος, μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, σημείωσε ότι οι οδοντίατροι είναι αγανακτισμένοι.

«Δεν υπάρχουν αντιδράσεις, υπάρχει διάχυτη αγανάκτηση. Γιατί δεν μπορείς σε ένα οδοντιατρείο το οποίο έχει γίνει 'φρούριο' να το διαχειρίζεσαι όπως ένα άλλο μέρος στο οποίο συχνάζουν πολίτες χωρίς μάσκες. Οι οδηγίες προς τα μέλη μας είναι πάρα πολύ σαφείς. Δεν θα ταυτιστούν, για παράδειγμα, δύο ραντεβού», ανέφερε, επισημαίνοντας ότι «Ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν έχει την οδοντιατρική κουλτούρα που έχουν σε άλλες χώρες. Ο μέσος πολίτης θα δυσκολευτεί να σπεύσει σε μια μεγάλη θεραπεία υπό αυτές τις συνθήκες».

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2