ΡΟΗ 24/7:

Η Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας στη διεθνή έκθεση "Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair2021"

210858647 4132323740184762 7488233463600161342 n

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος προς επιχειρήσεις

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής της για την προβολή και προώθηση των προϊόντων της περιοχής, έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να συμμετέχει στη διεθνή έκθεση "Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair 2021" που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και τις 18 Νοεμβρίου 2021 στις εγκαταστάσεις του εκθεσιακού κέντρου "MälmoMässan" στο Μάλμο της Σουηδίας.

Η "Eco Life Scandinavia & Nordic Organic Food Fair" διοργανώνεται κάθε χρόνο στον εκθεσιακό χώρο "MalmöMässan" στο Μάλμο της Σουηδίας. Είναι η μοναδική, αποκλειστική και διπλή επαγγελματική έκθεση για όλες τις χώρες της Σκανδιναβίας (Δανία, Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία και Ισλανδία), οι οποίες αποτελούν την Νο1 αγορά στην Ευρώπη στην κατανάλωση βιολογικών και φυσικών προϊόντων. Επίσης, είναι η μόνη B2B (business to business) διοργάνωση για τις χώρες της Σκανδιναβίας, όπου οι εκθέτες μπορούν να συναντηθούν με δυνητικούς αγοραστές, χονδρεμπόρους και διανομείς.

"Eco Life Scandinavia" είναι το νέο όνομα της γνωστής διεθνούς έκθεσης "Natural Products Scandinavia" η οποία από φέτος θα περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες προϊόντων:

- Free From & Vegan - Θρεπτικά και υγιεινά τρόφιμα και ποτά (μη -αλκοολούχα)

- Natural Health - Συμπληρώματα διατροφής, βιταμίνες, μπάρες, φυτικά παραφάρμακα, κ.λπ.

- Natural Beauty & Spa Show – Προϊόντα ομορφιάς, περιποίησης και καλλυντικά

- Natural Living - Βιώσιμα προϊόντα διαβίωσης, οικολογικά προϊόντα, ρούχα και υφάσματα κ.λπ.

Αντίστοιχα, η έκθεση "Nordic Organic Food Fair" αφορά μόνο πιστοποιημένα βιολογικά τρόφιμα και ποτά και από φέτος θα περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες προϊόντων:

- Organic Food Products – ΠΟΠ & ΠΓΕ προϊόντα, Φρέσκα Φρούτα & Λαχανικά, Dressings, Σάλτσες, Dips, Μπαχαρικά, Καρυκεύματα, Βότανα, Γαλακτοκομικά & Τυροκομικά προϊόντα, Ζυμαρικά, Δημητριακά, Όσπρια Μέλι, Μαρμελάδες, Ζαχαρώδη, Ξηροί καρποί, Καφέδες, Ροφήματα, Νερά, Χυμοί, Αναψυκτικά, Ελαιόλαδο, Ελιές & Προϊόντα ελιάς.

Η αγορά των βιολογικών προϊόντων των Σκανδιναβικών χωρών είναι η Νο1 αγορά σε όλη την Ευρώπη. Η κατανάλωση φυσικών και βιολογικών προϊόντων στην Σκανδιναβία αυξάνεται κατά 10% ετησίως (σε σύγκριση με το 5-7% της Δυτικής Ευρώπης). Οι Σκανδιναβικές χώρες συνεχίζουν να ηγούνται στην πορεία προς μια αειφόρο, υγιή και ηθική διαβίωση και η "Eco Life Scandinavia" είναι η κορυφαία εμπορική έκθεση που αφορά φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα υγιεινής διατροφής, ευεξίας, προϊόντα περιποίησης και ομορφιάς.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει για τρίτη φορά στην εν λόγω έκθεση με βασικό στόχο την αύξηση της αναγνωρισιμότητας και την καλύτερη δυνατή ανάδειξη των αγροτικών ( βιολογικών και μη ) ποιοτικών προϊόντων της στην αγορά της Σκανδιναβίας. Με την εκθεσιακή παρουσία της ΠΚΜ επιδιώκεται η ενίσχυση της εξωστρέφειας και η διεύρυνση των εξαγωγικών δραστηριοτήτων των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχει εξασφαλίσει για τις επιχειρήσεις της την ενοικίαση προνομιακού χώρου 30 τ.μ. στο εκθεσιακό κέντρο "MälmoMässan" που περιλαμβάνει τα εξής:

- Ετοιμοπαράδοτα stand με βασικό εξοπλισμό ( 1 πάγκο σερβιρίσματος, 1 προθήκη προϊόντων, 1 σκαμπό και λογότυπο )

- Κοινόχρηστο αποθηκευτικό χώρο 4 τ.μ.

- Γραφικά στα πάνελ

- Κόστος συμμετοχής & εγγραφής

- Απεριόριστο αριθμό προσκλήσεων

- Ασφάλεια Αστικής Ευθύνης (Η ασφάλιση είναι υποχρεωτική για όλους τους εκθέτες και καλύπτει κάθε εκθέτη (ανεξαρτήτως του αριθμού παρευρισκομένων) και συμμετέχοντα σε περίπτωση ατυχήματος)

- Αποστολή στην έκθεση και ασφάλιση των εκθεμάτων (δεν περιλαμβάνεται η επιστροφή τους στην Ελλάδα)

Για την υλοποίηση των παραπάνω και την αρτιότερη συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην έκθεση, παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετέχουν για να προβάλουν τα προϊόντα τους μέσα από το ενιαία διαμορφωμένο περίπτερο της Περιφέρειας (σε ξεχωριστό stand περίπου 4 τ.μ. ανά επιχείρηση) να δηλώσουν το ενδιαφέρον τους (βλ. Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος)

στα e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. το συντομότερο δυνατό και όχι αργότερα από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021.

Λόγω συγκεκριμένου αριθμού συμμετοχών, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λαμβάνοντας υπ' όψιν:

- Τον εξαγωγικό χαρακτήρα της επιχείρησης και αν διαθέτει τις απαραίτητες πιστοποιήσεις

- Τη δραστηριότητα της επιχείρησης και κατά πόσο συμβάλλει στην αύξηση της προστιθέμενης αξίας των προϊόντων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

- Την εκπροσώπηση όσο το δυνατό περισσότερων Περιφερειακών Ενοτήτων της ΠΚΜ

- Τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ξανασυμμετέχει σε δράσεις με την Περιφέρεια

Βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή των επιχειρήσεων είναι τα προϊόντα τους να έχουν παραχθεί/ τυποποιηθεί/ μεταποιηθεί εντός της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς επίσης η επωνυμία της επιχείρησης ή η ετικέτα της συσκευασίας των προϊόντων να μην παραπέμπουν σε άλλη Περιφέρεια. 

Το Έντυπο Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος επισυνάπτεται στη σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της ΠΚΜ:

https://www.pkm.gov.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=35&pressid=22667

επιστροφή στην κορυφή