xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Μέχρι το τέλος του έτους οι πρώτες συνδέσεις με φυσικό αέριο στον Πολύγυρο

242471962 990110921841742 6299506759877688158 n

Το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες κατασκευής δικτύου

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δημαρχείο Πολυγύρου μεταξύ του Δημάρχου κ. Ζωγράφου και του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της EDIL HELLAS, μητρικής εταιρείας της HENGAS, κ. Λαμπρόπουλου ενόψει της έναρξης κατασκευής του δικτύου διανομής φυσικού αερίου στην πόλη του Πολυγύρου.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης παρουσιάστηκε ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της HENGAS, σύμφωνα με τον οποίο οι εργασίες κατασκευής του δικτύου θα εκκινήσουν εντός του φθινοπώρου και μέχρι το τέλος του έτους θα ξεκινήσουν σταδιακά οι συνδέσεις σε νοικοκυριά, επιχειρήσεις και δημοτικά κτίρια που βρίσκονται επί του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.
Ιδιαιτέρως σημαντικό είναι το γεγονός, πως η HENGAS έχει προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ενταχθεί το έργο κατασκευής του δικτύου διανομής στον Πολύγυρο σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ. Η ένταξη αυτή θα σημάνει πως η κατασκευή του δικτύου θα προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς με στόχο την επόμενη διετία να έχει επιτευχθεί διείσδυση που να προσεγγίζει το 80% της περιοχής του Πολυγύρου, ενώ οι δημότες δεν θα καταβάλλουν τέλη σύνδεσης με το δίκτυο του φυσικού αερίου.
Σύντομα λοιπόν οι δημότες μας, θα έχουν τη δυνατότητα να επωφεληθούν σημαντικά από τα οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη της χρήσης του φυσικού αερίου καθώς, αφενός μεν θα έχουν τη δυνατότητα να μειώσουν το ενεργειακό τους κόστος, αφετέρου δε θα υπάρξει και σημαντική περιβαλλοντική αναβάθμιση.
Επιπρόσθετα, θα ενισχυθεί η τοπική απασχόληση μέσα από την υλοποίηση αυτού του σημαντικού αναπτυξιακού έργου για τον Δήμο Πολυγύρου.

επιστροφή στην κορυφή
WATERCURE2