xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Ο καιρός σήμερα

FB IMG 1582365243029

Τοπικές νεφώσεις στη Χαλκιδική

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Ανατολικό και Νότιο Αιγαίο με γρήγορη βελτίωση στη συνέχεια, στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις αυξημένες στα βόρεια τις θερμές ώρες, ισχυροί και αργότερα μέτριοι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο και στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις, θερμοκρασία σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα κυρίως στα ανατολικά και νότια.

Πιο αναλυτικά:

Για την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021 προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές ή σποραδικές καταιγίδες σε Ανατολική Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Σποράδες, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο και πιθανόν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου βαθμιαία θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στην Ανατολική Πελοπόννησο, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη. Τα φαινόμενα τις πρώτες πρωινές ώρες ενδέχεται να είναι έντονα στην Ανατολική Θεσσαλία, στη Βορειοανατολική Στερεά και στην Εύβοια, ενώ στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες στα βόρεια τις θερμές ώρες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 22 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία από 5 έως 18 βαθμούς), 14 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα (στη Θεσσαλία έως τους 23 βαθμούς), 14 έως 26 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 19 έως 23 βαθμούς στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, 16 έως 22 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και από 22 έως τους 26 βαθμούς στα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση, στο Κεντρικό Αιγαίο μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ, ενώ στο Νότιο Αιγαίο από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και αργότερα ισχυροί 6 μποφόρ και στο Καρπάθιο Πέλαγος τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ και στο Κεντρικό Ιόνιο μέτριοι 5 μποφόρ, όπου αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς ασθενείς έως σχεδόν μέτριους 3-4 μποφόρ.

Αρχικά νεφώσεις με τοπικές βροχές τις πρωινές ώρες κυρίως στα βόρεια τμήματα και βελτίωση στη συνέχεια περιμένουμε την Πέμπτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και στα ανατολικά μέτριοι 5 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις περιμένουμε την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.

Αραιές νεφώσεις περιμένουμε στον Πολύγυρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, βόρειοι, νοτιοδυτικοί και δυτικοί έως 2 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια περιμένουμε την Πέμπτη στα Νέα Μουδανιά. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί και νότιοι έως 3 μποφόρ.

meteo.gr - https://www.meteo.gr/deltio.cfm

επιστροφή στην κορυφή