ΡΟΗ 24/7:

Έως τη Δευτέρα οι αιτήσεις για την επιδότηση 4.800 νέων θέσεων εργασίας για ανέργους 30 ετών και άνω

OAED POLYGYROS cntrlg

Στις Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατ. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου και Θεσσαλίας

Τη Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου και ώρα 23:59 λήγει η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων επιχειρήσεων για τον Β’ κύκλο του προγράμματος δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, με συνολικά 4.800 θέσεις για ανέργους 30 ετών και άνω στις Λιγότερο Ανεπτυγμένες Περιφέρειες της χώρας (Αν. Μακεδονίας και Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Ηπείρου, Θεσσαλίας και Κεντρικής Μακεδονίας), με έμφαση σε μακροχρόνια ανέργους και ανέργους 50 ετών και άνω.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, η διάρκεια της επιδότησης είναι 12 μήνες και τα ποσά της μηνιαίας επιχορήγησης μισθού και ασφαλιστικών εισφορών για την πρόσληψη ανέργων σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης έχουν ως εξής:

-473 € για τους ανέργους ηλικίας έως και 49 ετών

-568 € για τους ανέργους ηλικίας 50 ετών και άνω

-615 € για τους μακροχρόνια ανέργους

-710 € για τους μακροχρόνια ανέργους 50 ετών και άνω

Σκοπός της δράσης είναι η προώθηση της απασχόλησης, ιδιαίτερα για τους μακροχρόνια ανέργους και τους ανέργους μεγαλύτερων ηλικιών των οποίων η συνεχόμενη ανεργία δυσχεραίνει την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας. Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται στα 44.000.000 € και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) μέσω του Ε.Π. «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση 2014-2020».

Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχει δέσμευση απασχόλησης μετά το τέλος του προγράμματος και προβλέπονται απλουστευμένες και ταχύτερες διαδικασίες ένταξης και αποπληρωμής. Στην επιχορήγηση του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους συμπεριλαμβάνονται και τα αντίστοιχα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα και επιδόματα αδείας.

Οι επιχειρήσεις υποβάλλουν αιτήσεις στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων του Υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων στην διεύθυνση www.ependyseis.gr 

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και αναλυτικές πληροφορίες, επισκεφτείτε τη διεύθυνση:

http://www.oaed.gr/anoikta-programmata

επιστροφή στην κορυφή