xrysopoulos 2020n

ΡΟΗ 24/7:

Άσκηση Πυρόσβεσης στο σπίτι του Χαμόγελου στη Θεσσαλονίκη

xamogelo thess

Μαθαίνουν τα παιδιά και οι παιδαγωγοί πώς να αντιμετωπίζουν ενδεχόμενη πυρκαγιά

 

Μία ευρείας κλίμακας άσκηση Πυρόσβεσης-Διάσωσης πραγματοποιείται την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 09:00 το πρωί με πρωτοβουλία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Θεσσαλονίκης στο σπίτι του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», που βρίσκεται στην οδό Εθνικής Αντιστάσεως και Θησέως στον Φοίνικα Καλαμαριάς.

Σύμφωνα με το σενάριο η άσκηση θα περιλαμβάνει κατάσβεση πυρκαγιάς καθώς και διάσωση και απεγκλωβισμό κινδυνευόντων ατόμων με όλα τα σύγχρονα μέσα πυρόσβεσης- διάσωσης (sky lift κτλ).

Την άσκηση πραγματοποιεί η Πυροσβεστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης και θα λάβουν μέρος όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες όπως η Αστυνομία, το ΕΚΑΒ, το Ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής, η ΔΕΗ και το τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμαριάς.

Την άσκηση θα καλύψει η εταιρία πυροτεχνημάτων Pyrotech που με τη χρήση ειδικών βεγγαλικών, καπνογόνων και πυροτεχνημάτων θα δημιουργήσει πραγματικές συνθήκες πυρκαγιάς.

Οι ασκήσεις πυρόσβεσης και διάσωσης, ιδιαίτερα σε χώρους που ζουν παιδιά, είναι απαραίτητες γιατί βοηθάνε παιδιά και παιδαγωγούς να αντιμετωπίζουν ενδεχόμενη πυρκαγιά άμεσα και μέχρι την άφιξη των δυνάμεων κατάσβεσης καθώς επίσης να αναδείξουν το βαθμό συνεργασίας και ετοιμότητας των εμπλεκόμενων δυνάμεων.

Σήμερα, «Το Χαμόγελο του Παιδιού» διανύει το 20ο έτος δράσης του κάνοντας πράξη την επιθυμία του μικρού Ανδρέα και μέσα στα 20 αυτά χρόνια δράσης βρέθηκε δίπλα σε 896.990 παιδιά και τις οικογένειές τους εξασφαλίζοντας τους τα απαραίτητα, τα αυτονόητα, όλα αυτά που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά οικογένεια. Με ποιότητα, αμεσότητα, συνέπεια, σεβασμό και αγάπη καταφέρνει καθημερινά και πανελλαδικά να υλοποιεί αποτελεσματικά τις δράσεις του με στόχο την Προστασία, την Υγεία και την καλή Διαβίωση όλων των παιδιών.

επιστροφή στην κορυφή